Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών στις ελληνικές καλένδες …

Ακούμε συνεχώς επί διετία τώρα για κατάργηση άχρηστων φορέων του δημοσίου. Τα ίδια άλλωστε έλεγαν και οι προηγούμενοι αλήστου μνήμης φωστήρες της ΝΔ από το 2004 μέχρι το 2009!

Θρήνος και κλαυθμός επικρατεί μεταξύ των άθλιων ΜΜΕ και ορισμένων ανεύθυνων φωστήρων για τις τυχόν απολύσεις των καημένων εργαζομένων στους φορείς που πρόκειται λέει να καταργηθούν.

Υποκρισία, αθλιότης και πλήρης ανικανότητα να προωθηθούν διαρθρωτικές μεταβολές.

Υπάρχουν τρόποι για να προσεγγίσεις τη λύση:

·         * Ζητάς από τους υπαλλήλους να προτείνουν αναδιαρθρώσεις και να προσδιορίσουν το νέο ρόλο τους. Έτσι διαπιστώνεις αν πράγματι υπάρχουν σύγχρονες αντιλήψεις και επιστημονική γνώση του αντικειμένου και παράλληλα προκαλείς τον προβληματισμό των, για την επάρκειά τους να ανταποκριθούν στα νέα καθήκοντα. Αν μη τι άλλο, με τη μέθοδο αυτή προλειαίνεις το έδαφος για τις αλλαγές και θέτεις το κάθε ένα προ των ευθυνών του
·         * Ζητάς από άλλες χώρες με προηγμένα και  επιτυχημένα συστήματα να σε συνδράμουν ώστε να εφαρμόσεις τις αλλαγές άμεσα και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε χρόνο και δαπάνες, ενώ υιοθετείς ένα από τα δικά τους τεχνικά συστήματα υποστήριξης, βασισμένο πλήρως στις τηλεματικές τεχνολογίες

Οι λογικοί επιτελείς θα χρησιμοποιούσαν και τις δύο προσεγγίσεις. Ωστόσο μέχρι τώρα και παρά τα παχιά λόγια, δεν βλέπουμε τίποτε από αυτά.

Χάος και καθυστερήσεις με την ελπίδα άλλοι να επιβάλλουν τις αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου