Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στο θέμα της ασφάλισής τους οι εργαζόμενοι …

Με πρόλαβε ο κ. Π. Βουρλούμης στη  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 7 Οκτωβρίου 2012, προτείνοντας να μελετηθεί η πρόταση  Μάνου για το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα λέει:  ο μόνος που έχει κάνει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση είναι ο Στέφανος Μάνος και πιστεύω ότι θα άξιζε να μελετηθεί σοβαρά. Η πρότασή του μοιάζει σε πολλά σημεία με ό,τι εφαρμόζεται στην Αυστραλία και σε γενικές γραμμές έχει ως εξής:

Μηδέν εισφορές από εργαζομένους και εργοδότες. Κατάργηση των υπέρ τρίτων και άλλων παρόμοιων επιβαρύνσεων. Μία σύνταξη, η ίδια για όλους από το κράτος, σε όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες όταν συμπληρώσουν κάποια ηλικία. Καμιά εξαίρεση. Με βάση 2,3 εκατ. Ελλήνων από 65 και άνω και σύνταξη 600 επί 12 μήνες, η επιβάρυνση στον προϋπολογισμό θα ήταν περίπου 16,6 δισ., ποσό μικρότερο από ό,τι μετέφερε στο ΣΚΑ το 2011. Αν το όριο ηλικίας πάει στα 67, υπάρχει περιθώριο αύξησης του μηνιαίου ποσού ή μείωση της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού. Η ηλικία συνταξιοδότησης μπορεί να συνδέεται με το προσδόκιμο ζωής και να αναθεωρείται περιοδικά. Η «κρατική σύνταξη» συμπληρώνεται με ασφάλιση που μπορούν να διαπραγματεύονται συλλογικά οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες τους και με ιδιωτική ασφάλιση για όσους το επιλέγουν.

Τα πλεονεκτήματα πολλά και επωφελή για όλους. Η δική μας πρόταση  http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/03/blog-post_9498.html είναι του 2008 και φορά τις γενικές αρχές (υπάρχουν και άλλες πολλές αναφορές στο ασφαλιστικό, στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά – αναζήτηση με τη λέξη ασφαλιστικό).

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του προτεινόμενου ασφαλιστικού,  είναι ο ενεργότερος ρόλος των πολιτών στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους!

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει να μάθει να μελετά, να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις και να προτείνει αξιοκρατικά και ρεαλιστικά συστήματα  βελτίωσης της θέσεως των πολιτών. Γι’ αυτό ας αναθέσει αμέσως τη μελέτη του προβλήματος στα πολλά και αδιάφορα ΑΕΙ της χώρας – ως πρώτο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου