Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αλ. Τσίπρας σε «Νέους Φακέλους»: Συμμαχία του νότου απέναντι στην Γερμανία …

«… Συμμαχία των χωρών του νότου απέναντι στην γερμανική κυριαρχία στην Ευρωζώνη, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», καλώντας τον πρωθυπουργό να κινηθεί άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητά του να συζητήσει, σχετικά με την ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, τρόπους στήριξής της.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξομολογούμενος στον κ. Αλέξη Παπαχελά 9 Απριλίου 2013

Στην ερώτηση με ποιόν θα κυβερνήσει τη χώρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με το που θα λάβει ισχυρή λαϊκή εντολή, θα καταθέσει το πρόγραμμά του και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα το ακολουθήσουν δυνάμεις, διαφορετικά, πρόσθεσε, θα έχουν την ευθύνη μιας μεγάλης αστάθειας της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει με μνημονιακό σχέδιο, ούτε θα βάλει νερό στο κρασί του. Είπε χαρακτηριστικά ότι θα βρεθούν πρόσωπα και δυνάμεις που θα στηρίξουν μια νέα εθνική προσπάθεια και με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί μια αριστερή κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με εντολή για σκληρή σύγκρουση στην Ευρώπη «για να σώσουμε την πατρίδα μας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 9 Απριλίου 2013).

Εμείς είδαμε ένα Αλέξη έτοιμο για κατάληψη στη γερμανική καγκελαρία.

Δεν ακούσαμε για πρόγραμμα.

Δεν μάθαμε αν έχει συνεργάτες ικανούς και κατάλληλους να κυβερνήσουν. Έδειξε με το λόγο του ότι είναι απελπιστικά μόνος.

Μας τόνισε ότι δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη. Όλοι οι άλλοι είναι φοβισμένοι, ακατάλληλοι, ανήμποροί και ηθελημένα υπηρέτες ξένων συμφερόντων. Μόνον αυτός είναι  άσπιλος, αμόλυντος, άφθορος, ικανός, πατριώτης, γενναίος, και εξ ουρανού σταλμένος.

Ο εκλεκτός κ. Παπαχελάς έδειχνε μάλλον να βαριέται με τις αναλύσεις του κ. Αλέξη και του το υπέδειξε περισσότερες της μιας φοράς.  Ξέχασε όμως – και ίσως το σημαντικότερο – να τον ρωτήσει γιατί παράγει ελλείμματα η Ελλάδα, ποια πρέπει  να είναι η παραγωγική βάση της Ελλάδος, πως πρέπει  να είναι το δημόσιο και ποιες θα είναι οι προτεραιότητές του όταν οι Ευρωπαίοι υποκλιθούν στην ανωτερότητά του και το σθένος του.

Εμείς ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε όχι μόνο τη λογική του ανδρός, αλλά και την προκλητικότητά του απέναντι σε όλους, ακόμα και στους τρομοκρατημένους και εξευτελισμένους πολίτες, αλλά και τη άνεσή του να μιλά αερολογώντας, λες και βρίσκεται σε καφενείο ή σε αμφιθέατρο απαξιωμένου ΑΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου