Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


2 Απριλίου 2013

Προσευχή μουσουλμάνων στο Γενί τζαμί της Θεσσαλονίκης, μετά απο 88 χρόνια …

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ογδόντα οχτώ χρόνια αφότου έπαυσε να λειτουργεί ως τέμενος, ένα από τα σημαντικότερα οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, το Γενι Τζαμί, έγινε για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο και πάλι χώρος προσευχής μουσουλμάνων.
Το οθωμανικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, Γενι Τζαμί

Με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Γιάννη Μπουτάρη επετράπη, σε γκρουπ τριάντα σπουδαστών ιερατικής σχολής Κομότηνης (Μεντρεσές) και στους δασκάλους τους, μετά την ξενάγησή τους στους εκθεσιακούς χώρους, να τελέσουν την καθιερωμένη εβδομαδιάτικη προσευχή τους.

Το Γενί τζαμί  χτίστηκε το 1902 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι  και χρησίμευε ως τόπος λατρείας για τους Εβραίους που είχαν εξισλαμιστεί, τους επονομαζόμενους Ντονμέδες.

Μετά την ανταλλαγή (1923-1924), στέγασε για μικρό διάστημα πρόσφυγες, και από το 1925 έως το 1963 χρησιμοποιήθηκε ως αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Σήμερα ανήκει στον Δημο που το χρησιμοποιεί ως εκθεσιακό χώρο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 2 Απριλίου 2013).

Αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Ελπίζουμε  να εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος διεθνούς επαναπροβολής της αυθεντικής Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου