Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


9 Απριλίου 2013

Στην Πιερία η πρώτη Ζώνη Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών …

«… Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη, το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της πρώτης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στην Πιερία που προβλέπεται στην ΚΥΑ 31722/04-11-2011 για το χωροταξικό.

Παράλληλα βρίσκονται σε αρχικό στάδιο οι διαδικασίες για τη δημιουργία αντίστοιχων ΠΟΑΥ στο Θερμαϊκό και στο Βόρειο Ευβοϊκό…» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 09 Απριλίου 2013).

Αργήσατε πολύ κ. Τσαυτάρη μου, αλλά μπράβο σας.

Προτείνουμε, επί πλέον:


Στο βυθό μίας θαλάσσιας ζώνης, πλάτους 10 – 100  περίπου μέτρων, κατά μήκος της ακτής από το Χαλκούτσι μέχρι τους Αγίους Αποστόλους στον Ευβοϊκό κόλπο, πριν από πολλά χρόνια (και ίσως και σήμερα) μπορούσε κανείς να βγάλει με μια ειδική απόχη (που λέγονταν πράγκα), εξαιρετικής ποιότητας καραβιδάκι κατάλληλο για δόλωμα.

Στο παρελθόν είχαμε πολλές φορές ζητήσει από ερευνητές του τότε Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών Κρήτης να μελετήσουν το θέμα και να διαμορφώσουν κανόνες διαχείρισης ώστε να διατηρούνται και να αναπαράγονται τα αποθέματα, εξασφαλίζοντας εισόδημα για τους ψαράδες της περιοχής. Προφανώς η ανάλυση του βυθού θα οδηγήσει και στον εντοπισμό και άλλων κατάλληλων περιοχών εκτροφής των μικρών καραβίδων.

Από ότι γνωρίζουμε κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Το επαναφέρουμε και ελπίζουμε να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα το ΕΛΚΕΘΕ και τα ΑΕΙ.

Επί πλέον πρέπει  να αξιοποιηθεί η περιοχή Καμένων Βούρλων και όλος ο Βόρειος Ευβοϊκός για τη καλλιέργεια χτενιών (και ίσως και άλλων οστρακοειδών), που κάποτε αφθονούσαν, αλλά η αλόγιστη εκμετάλλευση, λόγω Καθαράς Δευτέρας, τα εξόντωσε.

Αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου