Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Μ. Βορίδης: Πάταξη της παραβατικότητας μέσω του ατομικού φακέλου ασφάλισης …

Στον ατομικό φάκελο ασφάλισης υγείας κάθε ασθενούς θα καταγράφονται όλες οι παροχές υγείας είτε αφορούν φάρμακα ή εξετάσεις με απώτερο στόχο να ελέγχονται όλες οι δαπάνες και να γίνονται οι απαιτούμενες διασταυρώσεις από το σύστημα Υγείας. 
Ο φάκελος αφορά τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και εκτιμάται ότι ο φορέας θα είναι σε θέση να γνωρίζει άμεσα και να καταγράφει τις ιατρικές επισκέψεις κάθε ασθενούς ξεχωριστά, τα φάρμακα και τις εξετάσεις του, καθώς και όλες τις ιατρικές πράξεις που απαιτούνται.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του ατομικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας, «έχοντας όλα τα δεδομένα σε ηλεκτρονική μορφή θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων του οργανισμού» και πάταξη της παραβατικής συμπεριφοράς απ' όπου κι αν προέρχεται.

Από τις αρχές του νέου έτους θα δημιουργηθεί και θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή και η ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς, που θα έχει κάθε ασφαλισμένος και, μέσω αυτής, θα μπορεί να κάνει χρήση των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:17:19,Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 16:37).

Θαυμάσια. Και καλή επιτυχία.

Ακούσαμε ότι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο φάκελο, για να ελέγχουν τις δικές τους πράξεις και δαπάνες. Αληθεύει;

Πείτε μας όμως αξιότιμοι κύριοι του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας γιατί δε καθιερώνετε και τον Ηλεκτρονικά Φάκελο Υγείας των πολιτών, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι παράγοντες του συστήματος;

Έχουμε γράψει πολλάκις επ’ αυτού (δείτε σχετικές αναφορές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά) αλλά οι αρμόδιοι τηρούν σιγήν ιχθύος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου