Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η Επίδαυρος της ιατρικής, της επιστήμης …

«… Το θέατρο της Επιδαύρου ήταν τμήμα του Ιερού του Ασκληπιείου και οι παραστάσεις κομμάτι της ιαματικής διαδικασίας των ασθενών.
  
Ακούει κανείς τον καθηγητή Βασίλη Λαμπρινουδάκη να αναπτύσσει το όραμά του για την Επίδαυρο και φέρνει στον νου έναν νέο προορισμό, κέντρο ενός νέου διεθνούς δικτύου ιατρικού και ιαματικού τουρισμού, ενός αρχαιολογικού υπερτόπου στο οποίο θα συγκλίνουν φοιτητές ιατρικής από όλον τον κόσμο, επιστήμονες για συνέδρια, βοτανολόγοι για τα αρχαία φυτά και επισκέπτες που θα ακολουθούν τα μονοπάτια της εξέλιξης από τη μαγική ιατρική ώς την ιατρική ως επιστήμη στους πρώτους αιώνες μετά Χριστόν. Είναι μία περίπτωση μελέτης που προωθεί μέσα από ένα πλέγμα συνεργειών το «Διάζωμα» με τον πρόεδρό του Σταύρο Μπένο και τον καθηγητή Βασίλη Λαμπρινουδάκη …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ , 2 Νοεμβρίου 2014). 

Μας χαροποίει ιδιαίτερα η πρωτοβουλία του φορέα ΔΙΑΖΩΜΑ και των εκ των πρωταγωνιστών του, κκ. Μπένου και Λαμπρινουδάκη.

Ίσως η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει και «φιλί ζωής» και για τα Σύγχρονα Ασκληπιακά Πάρκα και την πρώτη εφαρμογή των, το «Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών», που έχουν τους ίδιους σχεδόν στόχους (βλέπετε http://asclepieion.mpl.gr/parko και http://asclepieion.mpl.uoa.gr/Parko/maketes.htm ), αλλά με σύγχρονους όρους, για σύγχρονους καθημερινούς ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου