Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Υπουργοί και αιρετοί σταματούν τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων …

«… Ηταν όλοι εκεί. Ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ακόμα και κάποιοι βουλευτές της περιοχής. Οταν οι μπουλντόζες έφθασαν στην περιοχή «Περιβολάκια» της Ραφήνας, από κοινού με τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων της περιοχής έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τις εμποδίσουν. Φώναξαν, έσπρωξαν, απείλησαν, λιποθύμησαν μπροστά στις ρόδες. Και τελικά τα κατάφεραν.
 
Τις επόμενες ημέρες ξεκίνησε η... δεύτερη φάση του «αγώνα»: τηλέφωνα σε υπουργούς και βουλευτές. Δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν πολύ: λίγες ημέρες αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Κουρουμπλής ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (που είναι υπεύθυνη για κατεδαφίσεις σε δάση και αιγιαλό) να αναβάλει επ’ αόριστον την κατεδάφιση στη Ραφήνα (να σημειωθεί ότι σε όλη αυτή την ιστορία το υπουργείο Περιβάλλοντος λάμπει διά της απουσίας του) …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 07:42, 14 Οκτωβρίου 2015).
Προφανώς οι αιρετοί - όπως λέει και το άρθρο - κάνουν ότι γουστάρουν και γράφουν τους νόμους στα παλιά τους παπούτσια.

Φαντάζομαι ότι οι νομοταγείς Έλληνες είναι της άποψης ότι εδώ η εγκληματικότητα έχει πολλές και βαθιές ρίζες στην επίσημη διοίκηση.

Και η Δικαιοσύνη όμως τι κάνει; Γιατί δεν κινείται υπέρ των νόμων και δεν διώκει αυτεπάγγελτα όσους παρανομούν.

Υπάρχει βέβαια και ο θλιβερός (όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα) υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (οξύμωρος τίτλος) κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος που φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τίποτε από όσο συμβαίνουν στη χώρα. Αυτός απλώς είναι επιφορτισμένος να μειώνει τις ποινές και να βγάζει από τη στενή όποιον βρίσκεται μέσα και υποφέρει ο καημένος.

Άθλιοι πολιτικοί που κατάντησαν τη χώρα κουρελού, επαίτη και ξευτελισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου