Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


25 Οκτωβρίου 2015

Παράδεισος για τους εγκληματίες ...

Δικαιοσύνη... 4,5 έτη μετά

Διαβάζουμε, μεταξύ άλλων: 
Η χώρα μας κατατάχθηκε στην 155η θέση παγκοσμίως με πολύ χαμηλές αποδόσεις στο δικαστικό της σύστημα, με μέσο όρο εκδίκασης των υποθέσεων που φθάνουν στα δικαστήρια τα 4,5 έτη. 

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο της έκθεσης για το ότι η κατάρρευση του δικαστικού μας συστήματος είναι σχεδόν ραγδαία τα δύο τελευταία έτη. Αναφέρεται ότι το 2012 η χώρα μας κατείχε την 68η θέση παγκοσμίως, με μέσο όρο εκδίκασης των υποθέσεων τις 819 ημέρες για να κατρακυλήσει μέσα σε ένα έτος, το 2013, στην 89η θέση με μέσο όρο εκδίκασης τις 1.300 ημέρες και να φθάσει το 2014 στα 4,5 έτη!

  Ένακαι μόνο δεδομένο αρκεί για να καταδείξει πως ουσιαστικά η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λειτουργών της: ένα ποσοστό υποθέσεων της τάξεως του 16,5% που φθάνουν προς εκδίκαση στον Αρειο Πάγο έχει ξεκινήσει τη δικαστική διαδρομή από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, ενώ το 44% από αυτές έχουν αφετηρία τη διετία 2005 - 2007, δηλαδή δέκα έτη πριν! (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου