Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Να δείτε που ο θαυμάσιος πρωθυπουργός μας θα αρχίσει τα ταξίδια ...

Διαπιστώνουμε, αν και είναι μάλλον λίγο νωρίς, ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει όρεξη να κυβερνήσει.

Ο πρωθυπουργός θα αναθέσει τα περισσότερα θέματα σε υπουργούς και συνεργάτες του και εκείνος θα ασχοληθεί με τα θέματα υψηλής πολιτικής που τον ενδιαφέρουν, όπως είναι ο περιορισμός του Ελληνικού χρέους και οι αλλαγές που νομίζει ότι πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη.

Το θέμα περιορισμού του χρέους είναι εκτός ευρωπαϊκής λογικής, κουαρτέτου και διεθνών αναλυτών και έτσι έχει μόνον κάποια περιορισμένη αξία για εσωτερική κατανάλωση.

Οι αλλαγές στην Ευρώπη θέλουν μεγάλο πολιτικό ανάστημα, καινοτόμες ιδέες, εξαιρετική γνώση του τρόπου λειτουργίας του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος και γνώσεις της ιστορίας των λαών και των δικών τους επιδιωκόμενων οραμάτων. Άρα μάλλον ο κ. πρωθυπουργός θα προσπαθεί να κάνει κινήσεις, αλλά δεν θα βρίσκει τη παραμικρή ανταπόκριση. Θα γίνονται όλες εν κενώ.

Προφανώς η χαλαρή διακυβέρνηση δίνει χρόνο στον κ. πρωθυπουργό και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα θελήσει να τον αξιοποιήσει πιστεύοντας ότι μπορεί να προωθήσει ίσως τις διακυβερνητικές σχέσεις, ενώ θα θέλει να απολαύσει και τις συναντήσεις κορυφής των διαφόρων διεθνών φορέων και οργανισμών. Και δόξα το θεό υπάρχει μεγάλος αριθμός από αυτούς.

Άρα το πρόγραμμα μετακινήσεων του κ. Τσίπρα προοιωνίζεται βαρύ.

Εκφράζουμε την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι σε καμιά περίπτωση σε θέση να οδηγήσει τη χώρα σε ανάκαμψη και ανάπτυξη. Όσο δε για το πολιτιστικό μέλλον μας αυτό θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου