Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πότε θα ασχοληθεί σοβαρά η κυβέρνηση με την ποιότητα των εκπομπών στη τιβί, το ραδιόφωνο και τον Παγκόσμιο Ιστό …

Παρακολουθούμε μήνες τώρα τον ανελέητο δημόσιο καβγά για τις νέες τηλεοπτικές άδειες και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να επηρεάσει προς τη κατεύθυνση που επιθυμεί, τη συμπεριφορά των τηλεοπτικών επιχειρήσεων. Δυστυχώς για ένα μικρό και συγκεκριμένο μόνον μέρος, ενώ αδιαφορεί προκλητικά για όλα τα άλλα και ενώ όλα τα κανάλια εκπέμπουν όπως παλιά και όπως θέλουν.

Ακούμε και αφορισμούς και μεγάλες ιδέες για την ποιότητα, αλλά όλα αυτά παραπέμπονται στο μέλλον. Και ίσως λογικά (;) μια και δεν γνωρίζουμε τίποτε για τις νέες επιχειρήσεις ή τα νέα επιχειρηματικά σχέδια αυτών που θα αδειοδοτηθούν.

Οι πολίτες παρακολουθούν εν τω μεταξύ τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας όλων των εκπομπών, τη κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, τις προφανείς επιδιώξεις των εταιρειών και παράλληλα τους θεσμούς αδρανείς, διαλυμένους, αδιάφορους, ανίκανους να επιτελέσουν το ρόλο για τον οποίο υφίστανται και αμείβονται συνήθως πλουσιοπάροχα.

Θα επικρατήσει άραγε ποτέ και στην Ελλάδα η λογική και η προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος και όχι τα κομματικά μαγειρεία και οι τιποτένιες επιδιώξεις επιβητόρων της εξουσίας;

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς στις ελεύθερες κοινωνίες το καλό γούστο και η ποιότητα δεν διατάζεται με κανονισμούς και νόμους. Ούτως ή άλλως είναι υποκειμενικά. Μόνο καλλιεργείται έμμεσα με εύστοχες πολιτικές και συμμετοχή της πνευματικής ελίτ της χώρας. Π.χ., δημιουργώντας πόλους ποιότητας - λαϊκής ή ελιτιστικής - μέσω της δημόσιας τηλεόρασης. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές δημοκρατικές χώρες μπορούν να μας εμπνεύσουν, εάν το θέλουμε.

    Gigi.s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε απολύτως.

    Υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμοδίων είναι να εξασφαλίζουν ότι τηρούνται οι νόμοι, η δεοντολογία, η λογική και οι αξίες της κοινωνίας.

    Σήμερα όλοι οι αρμόδιοι είναι σε παρατεταμένες διακοπές και λευκή απεργία. Ήτοι τους πληρώνουμε τσάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή