Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Το περίφημο ΕΛΙΔΕΚ δημιουργήθηκε χθες 18 Οκτωβρίου 2016 …

Είδαμε χθες (18 Οκτωβρίου 2016)  στο κανάλι της Βουλής, τη δημιουργία του περίφημου ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ιδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας), που κατά τους αρχιτέκτονές του θα ανατρέψει τις παράλογες συνθήκες που επικρατούν για την Έρευνα και την Τεχνολογία στην Ελλάδα και θα δημηγορήσει τις προϋποθέσεις ανάσχεσης του κύματος φυγής Ελλήνων υψηλών προσόντων στο εξωτερικό και προφανώς θα εξασφαλίσει τις συνθήκες επιστροφής των ξενιτεμένων προσοντούχων Ελλήνων επιστημόνων.

Στις παρεμβάσεις του αρμόδιου αν. υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Φωτάκη, διακρίναμε τα πάθος του για το πνευματικό του τέκνο και την πεποίθησή του ότι όλα έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις καλύτερες προδιαγραφές και άρα όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με τα πλάνα και τους υπολογισμούς;

Εμείς δεν πειστήκαμε από την επιχειρηματολογία του κ. αν. υπουργού, ούτε από την υποστήριξη που παρείχαν στο νομοσχέδιο οι βουλευτές των κυβερνώντων κομμάτων. Δε διακρίναμε επίσης και σοβαρά επιχειρήματα από την πλευρά της αντιπολιτεύσεως.

Ενδιαφέρον παρουσίασαν οι απόψεις και οι προτάσεις του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Χάρη Θεοχάρη, οι οποίες προφανώς και αγνοήθηκαν και μάλλον επιδεικτικά.

Θα είναι εξαιρετικά ευχάριστο αν ο κ. Φωτάκης έχει δίκιο σε όλα και τα πράγματα εξελιχθούν θετικά υπέρ της Έρευνας, της Καινοτομίας και των νεών επιστημόνων που ελπίζουμε να επιλεγούν αξιοκρατικά προς υποστήριξη.

Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα και να χειροκροτήσουμε τον κ. Φωτάκη για τις επιτελικές του επιλογές.

Το γεγονός όμως ότι σειρά άσχετων τροπολογιών ενταχθήκαν στο νομοσχέδιο και ο κ. Φωτάκης τις δείχτηκε ή τις ανέχτηκε, δε συνηγορεί υπέρ ενός ορθολογικού σχεδιασμού. Ούτε και πείθουν για τη συνολική στρατηγική τη κυβέρνησης υπέρ των νεών ταλαντούχων επιστημόνων.

Ο χρόνος θα δείξει – και σύντομα ελπίζουμε - ποιος έχει δίκιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου