Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Αναιρέθηκε το βούλευμα για το ΤΑΙΠΕΔ από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ...

Αναιρέθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Δημοσίου την περίοδο 2013 - 2014.


Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονταν είναι τρείς Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας) και αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα μεγάλα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.
Η αναίρεση του βουλεύματος αναμένεται να οδηγήσει και στο «ξεκλείδωμα» της δόσης που περιμένει η χώρα, καθώς οι Ευρωπαίοι σε όλους τους τόνους είχαν διαμηνύσει πως αυτό αποτελεί περίπου «προϋπόθεση» για την καταβολή της.

Προ ημερών οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Ιωάννης Γιαννίδης και Νικόλαος Πατεράκης, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά του υπ' αριθμ. 999/2017 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται οι έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και τρία μέλη του ΔΣ αυτού, για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε πως το βούλευμα πάσχει λόγω «έλλειψης αιτιολογίας» αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».

Αναφερόμενος στη διάταξη του άρθρου 192 § 8 του Ν. 4389/2016, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει: «Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου». (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:18:01, Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 17:51).


Θαυμάσιος ελληνικός κόσμος, αγγελικά πλασμένος.

1.    Πως δέχεται η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη παρεμβάσεις από το εξωτερικό και την κυβέρνηση προφανώς και αναιρεί τις αποφάσεις της; Άσχετα από οτιδήποτε άλλο;

2.    Τι όνειρο είδαν οι θεόσταλτοι κκ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Ιωάννης Γιαννίδης και Νικόλαος Πατεράκης και πρωί πρωί, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά του υπ' αριθμ. 999/2017 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών; Και με ποια ιδιότητα επενέβησαν; Και ποιο είναι το όφελος που αποκόμισαν;

3.    Εφόσον ο εκλεκτός κ. αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το βούλευμα πάσχει, γιατί δεν ζητά δίωξη των αγράμματων δικαστικών λειτουργών που δεν ξέρουν τι τους γίνεται;

4.    Γιατί δεν αντέδρασε η ηγεσία της Δικαιοσύνης όταν εκδόθηκε το βούλευμα και μας έκαναν 2 φορές ρεζίλι; Την πρώτη με την έκδοση και τη δεύτερη με την αναίρεσή του;

Οι καλοί εμπειρογνώμονες τη γλύτωσαν, γιατί δεν έκλεψαν καμιά φραντζόλα ψωμί.

Και έτσι θα πάρουμε και εμείς οι χρηματοεξαρτημένοι την αναγκαία δόση μας.

Και φυσικά η ζωή θα συνεχίσει τη κατηφόρα της χωρίς να συμβεί τίποτε το νόμιμο το νέο και το σοβαρό. Γιατί ούτε μαθαίνουμε, ούτε διορθώνουμε.
Δημοσίευση σχολίου