Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Δημόσιες διαβουλεύσεις των δημάρχων με τους κατοίκους …

Το πράγμα έχει παρατραβήξει.

Οι δημοτικές αρχές δε διαβουλεύονται με τους κατοίκους και κάνουν ότι κατεβάσει η κούτρα τους. Δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα και επικαλούνται μόνον τις εκλογές για να εκθειάσουν τα επιτεύγματά τους ύστερα από 4 συνήθως χρόνια και να πουν τα εκπληκτικά που θα κάνουν, όταν έλθουν και πάλι στη βασιλεία τους.

Και ας μιλάει ο κώδικας της τοπικής αυτοδιοίκησης για επιτροπές και μηχανισμούς διαβούλευσης των αρχών με τους δημότες και τους κατοίκους.

Προτείνουμε τα εξής:

Οι κκ. δήμαρχοί υποχρεούνται να συγκαλούν μηνιαίως συναντήσεις με ενδιαφερόμενους κατοίκους των δήμων τους, διαρκείας τουλάχιστον 2 ωρών.

Ο δήμος θα αναρτά εγκαίρως την ημερήσια διάταξη η οποία θα περιλαμβάνει ένα κύριο θέμα προς διεξοδική συζήτηση και λήψη αποφάσεων, αφού έχει προηγηθεί έγγραφη αναφορά από τους προτείνοντας και τον κ. δήμαρχο, από κοινού. Με σημεία συμφωνίας ή/α και διαφωνίας. Θα περιλαμβάνει επίσης και μέχρι 5 θέματα προς διαβούλευση σε επόμενες συναντήσεις και τα οποία θα μπορούν να συζητηθούν εφόσον υπάρχει χρόνος

Οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν, σε ειδικό χώρο των ιστοσελίδων του δήμου, χωρίς χρονικούς περιορισμούς, προτάσεις και θέματα προς συζήτηση και επίλυση, σε έκταση μιας σελίδας και τυχόν συνημμένα. Εκεί θα περιγράφεται και η εξέλιξη του θέματος με ευθύνη του κ. δημάρχου.

Θα κρατούνται πρακτικά και οι αποφάσεις θα είναι υποχρεωτικές και θα υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποιήσεως. Αν υπάρχει  αιτιολογημένη απάντηση του κ. δημάρχου, εντός του χρονοδιαγράμματος, θα δίδεται επί πλέον χρόνος π.χ. 2 μηνών.

Θα προβλέπεται ετήσιος απολογισμός περί τις 15 Δεκεμβρίου εκάστου έτους και κατάλογος των θεμάτων που συζητήθηκαν αλλά δεν υλοποιήθηκαν.

Περιοριζόμαστε προς το παρόν σε αυτά τα ολίγα και ελπίζουμε σε θετική ανταπόκριση εκ μέρους των αιρετών αρχόντων και του υπουργείου Εσωτερικών.

Συν τω χρόνω θα υπάρχουν περισσότερες διευκρινίσεις και αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του προτεινόμενου θεσμού, ενώ θα συνταχθεί και εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του θεσμού.

Αναμένουμε αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου