Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Από τις πόλεις ντου ιτ γιορσέλφ (κοινώς do it yourself) στις πόλεις με προσωπικότητα …

Οι πόλεις της Ελλάδος σπανίως διακρίνονται για την αρχιτεκτονική τους, εκτός από μικρές περιοχές που έχουν επιβιώσει από την ανεξέλεγκτη αντιπαροχή και την ευχέρεια που έδιναν και δίνουν οι νόμοι για την ανέγερση πολυκατοικιών καταστρέφοντας συνήθως τα ιστορικά κέντρα και τις περιοχές που είχαν κάποια προσωπικότητα και χαρακτήρα με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταστράφηκε η προσωπικότητα των πόλεων είναι ο Βόλος που μόλις είχε ανοικοδομηθεί από τους σεισμούς του 1956 και ποιο πρόσφατα το Μαρκόπουλο Μεσογαίας, θύμα της απληστίας των κατοίκων για εύκολο και χωρίς κόπο πλουτισμό. Έτσι δημιουργήθηκε ένας αχταρμάς παλαιών και νέων κτισμάτων σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδος, όπως έχουμε γράψει και παλιότερα στο Ημερολόγιο, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τη Κάρυστο, περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών, των Πατρών και άλλες.

Φυσικά τίποτε δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Τώρα όμως που οι άνθρωποι βλέπουν εύκολα τι έχουν επιτύχει χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, και πιο πρόσφατα η Πολωνία (Βαρσοβία), η Βουδαπέστη, η Πράγα, η Βενετία, το Όσλο  και άλλες πολλές, είναι καιρός να ασχοληθούν όλοι οι κάτοικοι των σκουπιδοβριθών πόλεων και χωριών της Ελλάδας με το θέμα της αναβάθμισης των οικιστικών συγκροτημάτων και τη διαμόρφωση νεών συνθηκών, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Προφανώς χρειάζεται πολύ δουλειά, καινοτόμες ιδέες, σκληρή δουλειά, χρόνος και δέσμευση όλων των κατοίκων ότι θα επιδιώξουν την αναβάθμιση και ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Και φυσικά χρήματα. Αλλά πρέπει να προηγηθούν οι απαραίτητες διεργασίες συναίνεσης και συνεργασίας μεταξύ των κατοίκων και να ακολουθήσουν ελπιδοφόρα σχέδια.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ω άνδρες Αθηναίοι και κάτοικοι όλων των πόλεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου