Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Τριάντα χρόνια Erasmus …

Π​​ριν ακριβώς από τριάντα χρόνια, το 1987, ξεκινάει για πρώτη φορά στην εκπαίδευση ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πείραμα - στοίχημα που έμελλε να αλλάξει για πάντα τον στατικό τρόπο με τον οποίο μέχρι τότε οι Ευρωπαίοι νεολαίοι έβλεπαν τις σπουδές τους. Πρόκειται για το πρωτοποριακό πρόγραμμα Erasmus, που σχεδιάστηκε ως μέσο ανάπτυξης και προόδου και τελικά σύγκλισης των ευρωπαϊκών λαών μέσα από τα ιδεώδη της Παιδείας. Η προσέγγιση και ο εκσυγχρονισμός των διαφορετικών συστημάτων εκπαίδευσης στις ευρωπαϊκές χώρες μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τριβές μόνο μέσα από ένα πρόγραμμα κινητικότητας ανά την Ευρώπη, όπου οι κοινές εμπειρίες και η αλληλοκατανόηση της διαφορετικότητας των εμπλεκομένων θα οδηγούσαν στην πολυπόθητη σύγκλιση … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 17.12.2017 : 21:07).

Θαυμάσια ιδέα, εξαιρετική καινοτομία, μοναδικά αποτελέσματα.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην πανευρωπαϊκή αυτή καινοτομία και έδωσαν και δίνουν εξαιρετικές ευκαιρίες σε δημιουργικούς, ανήσυχους και επιμελείς νέους ευρωπαίους που θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην απόκτηση καλής Παιδείας.

Εύγε και πάλι εύγε.

ΥΓ: Σχετική είναι και η πρόσφατη πρότασή μας https://simpleandclear.blogspot.gr/2013/02/erasmus_26.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου