Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Επί τέλους κάτι γίνεται (ελπίζουμε) …

«… Στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στην αγορά προχωρά και επισήμως από σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έληξε χθες η προθεσμία που είχε δώσει σε υπουργεία, υπηρεσίες και εταιρείες να αποστείλουν με ηλεκτρονικό αρχείο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) όλα τα στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές για να ξεκινήσει νέος κύκλος διασταυρώσεων και ελέγχου των εισοδημάτων εν όψει και της καθολικής εφαρμογής του «πόθεν έσχες».

Γι' αυτό άλλωστε σχεδιάζεται το ηλεκτρονικό «μάτι» της εφορίας στην ακίνητη και κινητή περιουσία των φορολογουμένων, οι οποίοι από το επόμενο έτος θα υποχρεωθούν, μαζί με το βασικό έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1), να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και το «πόθεν έσχες» τους.

Στο ειδικό έντυπο δήλωσης «πόθεν έσχες» που θα συνυποβάλλουν όλοι οι φορολογούμενοι με τη δήλωση εισοδήματος κάθε χρόνο, θα πρέπει να καταγράφονται τα πάντα, κινητά και ακίνητα, προκειμένου αμέσως μετά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να προχωράει σε διασταυρώσεις, και στην περίπτωση που θα διαπιστώνεται ότι από το επάγγελμα και τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος, ακόμη και επί σειρά πολλών ετών, καθώς επίσης και από τα πάσης φύσεως έκτακτα έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν τα ποσά των αποταμιεύσεων, η αξία και τα έξοδα συντήρησης των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει, καθώς και οι λοιπές δαπάνες διαβίωσής του, θα στέλνεται σήμα στην αρμόδια εφορία για να διενεργήσει εξονυχιστικό…»  (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012). 

Μερικές σημαντικές παρατηρήσεις:
·        * Κύριοι της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων ετοιμάστε εσείς τον κατάλογο του πόθεν έσχες των πολιτών και ζητήστε τους να συμπληρώσουν ή/και να διορθώσουν τυχόν ελλειπή ή μη ορθά στοιχεία και αυτό να γίνει ηλεκτρονικά. Στείλτε επιστολή και ζητήστε δήλωση (και πάλι ηλεκτρονικά) από όσους δεν υπάρχουν καθόλου καταγραφές.

o    Έτσι θα δείξετε επαγγελματισμό, σοβαρότητα και ότι διαθέτετε επί τέλους συνεργαζόμενα πληροφοριακά συστήματα. 

·       * Η αθλιότητα των ΜΜΕ είναι για ακόμα μια φορά καταφανέστατη. Ακόμα και η έγκυρη και μάλλον σεμνή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει: «Μεγάλο αδελφό» βάζει η εφορία για την επίβλεψη των συναλλαγών, ενώ αμέσως παρακάτω μιλά για ηλεκτρονικό φακέλωμα.

o    Το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ΕΣΡ και οι άλλες δημόσιες αρχές πρέπει  επί τέλους να
απαιτήσουν εξ ονόματος των πολιτών να μάθουν οι αγράμματοι δημοσιογράφοι  να ομιλούν  ελληνικά και όχι με συνθήματα, «κλισέ», ατάκες και ότι άλλο κατεβάσει η γκλάβα τους και αντιγράψουν από τις διαφημίσεις

·        * Γιατί οι υπάλληλοι της εφορίας δεν καταγράφουν αμέσως ηλεκτρονικά και παρουσία του φορολογούμενου, όλες τις δηλώσεις που κατατίθενται στις ΔΟΥ χειρογράφως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου