Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


20 Αυγούστου 2012

Η ιδέα μας δεν ήταν τελικά για πέταμα …

Πριν πολλά χρόνια, αλλά και ποιο πρόσφατα είχαμε παρουσιάσει την πρότασή μας για τη δημιουργία του «Ασκληπιέιου Πάρκου Αθηνών»  και τη χρηματοδότησή του, μέσω πρόσκλησης προς τους συμπολίτες μας, αλλά και φορείς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2007/11/blog-post_15.html και κέιμενα του Ασκληπιέιου Πάρκου Αθηνών στη http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko )..

Στο άρθρο του κ. Βαγγέλη Μανδραβέλη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12ης Αύγουστου 2012, στην πρόταση  για τη δημιουργία της εταιρείας «Ελληνική Γή», διαβάζουμε:  Πρώιμη ρευστοποίηση/Ελληνική Γη: Ολα τα δημόσια ακίνητα -προεκτιμώμενη αξίας 7 έως 9 δισ. ευρώ- εκχωρούνται στην εταιρεία «Ελληνική Γη», μέτοχος της οποίας είναι κατά 100% το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Το τελευταίο προχωρά σε μια αρχική διάθεση μετοχών (5% έως 10%, η οποία αποφέρει 350 έως 900 εκατ. ευρώ) και την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στη συνέχεια το ΤΑΙΠΕΔ φροντίζει για την αξιοποίηση συγκεκριμένων περιουσιακών της στοιχείων μέσω της δημιουργίας Εταιρειών Ειδικού Σκοπού (SPVs). Η σταδιακή και προσεκτική αξιοποίηση ακινήτων θεωρητικά προσθέτει αξία στην εισηγμένη εταιρεία, η οποία επίσης διαθέτει έσοδα από την αξιοποίηση των SPVs, οι μετοχές των οποίων θα είναι μετατρέψιμες σε μετοχές της Ελληνικής Γης. Τα έσοδα που έχει η Ελληνική Γη επιστρέφουν με τη μορφή ειδικού μερίσματος στους αρχικούς μετόχους της. Το σχέδιο προβλέπει 2 έως 3 επιπλέον διαθέσεις μετοχών της Ελληνικής Γης, με στόχο το 25% έως 40% της επιχείρησης να περάσει σε ιδιώτες μετόχους μέχρι το 2015. Οι προεκτιμήσεις αναφέρονται σε έσοδα ύψους 1,8 έως 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, ανάλογα με τις διαθέσεις μετοχών και το ύψος της αρχικής αξίας της επιχείρησης.

Εμάς η εξέλιξη αυτή, μας φαίνεται ίδια σχεδόν με τη πρότασή μας.

Ελπίζουμε  οι αρμόδιοι που επεξεργάζονται την ιδέα «Ελληνική Γη» και να περιλάβουν το «Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών» στις εκτάσεις ενδιαφέροντος και να πουν μερικά καλά λόγια για την πρότασή μας, η οποία ανάγεται σε χρόνο λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασής μας (1994).  Σημειώσατε ότι η πρότασή  μας είχε σταλεί σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς, περισσότερες της μιας φοράς τα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, αλλά και σχετικά πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου