Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ελληνικοί παραλογισμοί, με σύμπραξη πλέον και ευρωπαίων …

«… Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν ιδιοκτήτες οικοδομής κατά του νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά οικοδομική άδεια στην Ηγουμενίτσα, η οποία προσβλήθηκε ως παράνομη από ιδιοκτήτες γειτονικής οικοδομής με την αιτιολογία ότι δεν είχαν διανοιχτεί οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι και το οικόπεδο δεν είχε πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο. Μετά την προσφυγή η εν λόγω οικοδομική άδεια ανακλήθηκε από τη Διοίκηση μετά από σχετική αυτοψία. Στην συνέχεια, ωστόσο, και μετά την έκδοση του νόμου 4014/11, οι αντίδικοι πέτυχαν την υπαγωγή στις διατάξεις του και την έκδοση νέας αδείας το 2012 που προσβλήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων και παραπέμπεται τώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στην αίτηση γίνεται αναφορά στη γνωστή νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που δέχθηκε ότι δεν επιτρέπεται συνταγματικά να εξαιρούνται από την κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές που ανεγέρθησαν μετά από 31.3.1983 και ζητείται να κριθούν ανίσχυρες οι διατάξεις του νέου νόμου ως αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος γιατί νοθεύουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό». (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012). 

Ελπίζουμε  το ΣτΕ να ακυρώσει το νόμο περί αυθαιρέτων, αν και τα πρόστιμα ή τέλη τακτοποίησης πρέπει  να εισπραχθούν.

Για το νόμο αυτό είχαμε ξαναγράψει το σχόλιο Ντροπή στη Τρόικα και ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους ηγέτες … και παλαιότερα το Αυθαίρετα στην υπηρεσία των ελλειμμάτων … και ακόμα παλαιόττερα το  Αυθαίρετα, Πολεοδομίες και αυθαίρετες ενέργειες και συμπεριφορές …

Ωστόσο η τυχόν ακύρωση του ΣτΕ πρέπει να αφιερωθεί στη περίφημη Τρόικα και τους ευγενείς Ευρωπαίους ηγέτες, σε ειδική τελετή με παγκόσμιο ακροατήριο!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου