Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Αρχίζει η μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους συνταξιούχους με δύο συντάξεις …

Από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, αρχίζει η μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος για τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις. Πρόκειται για 1.146.089 άτομα σε σύνολο περίπου 2,7 εκατ. συνταξιούχων.
Δείγμα συνταξιούχου, με προφανώς μισή σύνταξη
Οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων περιλαμβάνονται στις διατάξεις του νόμου 4172/2013 του υπουργείου Οικονομικών και εφαρμόζονται ήδη για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν μόνο μία σύνταξη.

Ο φόρος παραμένει σταθερός, δεν αυξάνεται, αλλάζει όμως ο τρόπος πληρωμής. Με το νέο σύστημα, τα ασφαλιστικά Ταμεία παρακρατούν κάθε μήνα το 1/12 των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα. Το ύψος της μηνιαίας παρακράτησης προσαρμόζεται, ώστε ο συνταξιούχος να μην οφείλει φόρο μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014 07:55).

Εκπληκτική καινοτομία.

Αλλά η μεγαλύτερη πρωτοτυπία και προφανώς η μεγαλύτερη ευρεσιτεχνία είναι οι πολλές συντάξεις που εισπράττουν μάγκες συνέλληνες, γιατί αυτοί είναι προφανώς ποιο μάγκες και ποιο έξυπνοι από τους άλλους.

Και ο αριθμός τους προκαλεί ίλιγγο.

Έ ρε Τρόικα. Και εσύ πάσχεις από στραβισμό, αναλγησία και πλήρη αδιαφορία για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα. Ύστερα δηλαδή από 6 χρόνια κρίσης, ύφεσης, 30% ανεργίας και μαζικής φυγής των νέων στο εξωτερικό.

Απλά αίσχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου