Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ν. Ξυδάκης: «Ο πολιτισμός είναι πυξίδα ζωής και ατμομηχανή ανάπτυξης» …

Ως βασικές παραδοχές, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε το «δημόσιο χαρακτήρα τής πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς τους μνημονιακούς καταναγκασμούς για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας», καθώς και τη σύνδεση του πολιτισμού με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Ο πολιτισμός είναι πυξίδα ζωής και ατμομηχανή ανάπτυξης» τόνισε ο αν. υπουργός Πολιτισμού  Νίκος Ξυδάκης κατά την εκφώνηση των προγραμματικών του δηλώσεων, σήμερα, στη Βουλή.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια νέα πολιτιστική άνοιξη στην Ελλάδα με χαρά και ευθύνη και να γράψουμε την ιστορία της γενιάς μας», ανήγγειλε ο κ. Ξυδάκης κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεών του. «Βασικές αρχές μας», πρόσθεσε, «η διαφάνεια και η αξιοκρατία, ο σεβασμός της ελεύθερης έκφρασης των πνευματικών και καλλιτεχνικών δυνάμεων της χώρας».
(
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:16:14, Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 16:12).

Έξοχα. Η ομιλία του μας βρίσκει γενικά σύμφωνους. Δεν είμαστε σίγουροι για την αξιοποίηση των νεών τεχνολογιών, αν και κάτι πήρε το αυτί μας. Αλλά καλύτερα να περιμένουμε λίγο.

Κανένας βέβαια υπουργός δεν αναφέρθηκε στο θέμα της δημιουργικής επικοινωνίας με τους πολίτες, τις προτάσεις τους και τη συνδρομή και συμβολή τους. Αλλά ίσως και εδώ πρέπει να περιμένουμε, αν και αμφιβάλλουμε αν θα αλλάξει κάτι. Φυσικά προς το καλύτερο εννοούμε.

Εμείς, σχετικά π΄ροσφατα, προσπαθήσαμε να πούμε κάτι στο σεβαστό υπουργείο (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/03/3.html αλλά προφανώς ο κ. υπουργός εκωλύετο τότε.

Να δούμε τώρα, αν έχουν ή είναι διατεθειμένοι ή είναι σε θέση κάτι να πουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου