Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει τέλος στην τρόικα …

Ο κ. Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων πως κυριαρχεί η πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της.

Όλοι πρέπει να είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην ιστορική διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού, που γράφει ιστορία, γιατί είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές για το τέλος του πελατειακου κράτους, για την επιστροφή στη σταθερότητα, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όχι απορρύθμιση και βαρβαρότητα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είστε η φωνή των πολιτών, οι εκπρόσωποι ενός λαού που αποφάσισε με γενναιότητα για τη ζωή του και επέλεξε ελπίδα και ανασυγκρότηση... οι 149 βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτε πλέον κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος. 

«Η κυβέρνηση από τα πρώτα βήματα έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο λαό. Έδωσε στην πατρίδα ταυτότητα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Έγινε θετικό σημείο αναφοράς στην Ευρώπη» ανέφερε.

Αναφέρθηκε ακόμη σε αίσθημα περηφάνειας που θα πρέπει να διακατέχει τους βουλευτές γιατί «οι πολίτες γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν. Γιατί επέστρεψε η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Δεν κυριαρχεί η ανασφάλεια. Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια», τόνισε. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΜΗ, UPD:17:00 , Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 15:56).

Ακούσαμε με προσοχή την ομιλία του κ. πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μας εξέπληξε δυσάρεστα. Άλλα περιμέναμε.

Διακρίναμε πολλές αντιφάσεις, αλλά το κυρίαρχο στοιχείο ήταν η υπερβολική αυτοπεποίθηση του ανδρός, σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει ακόμα επιτελέσει κανένα έργο – το τονίζουμε κανένα, λογικά δε, λόγω του γεγονότος ότι ανέλαβε καθήκοντα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015) και μιλά σαν να έχει ήδη επιλύσει το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων της Ελληνικής κοινωνίας και των σχέσεών της με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μέλη της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Επαίρεται δε ότι ήδη επισυμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές στην Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ (υπενθυμίζουμε με 35% των ψήφων του ελληνικού λαού).

Κάθε καλόπιστος πολίτης παραπέμπεται στο σχετικό βίντεο (Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ http://www.naftemporiki.gr/video/912713/sunedriasi-tis-koinobouleutikis-omadas-tou-syriza

προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τη λογική των διαπιστώσεών μας.

Το μέλλον δεν προοιωνίζεται ούτε εύκολο και απλό ούτε και θετικό.

Μακάρι να πλανώμεθα πλάνην οικτράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου