Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Απαραίτητη η διάχυση της επιστήμης …

Στο άρθρο «Η διάχυση της επιστήμης», του κ. ΔΙΟΝΥΣΗ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, 11.04.2015), με αφορμή τη βράβευση για ακόμα μια φορά του σπουδαίου Έλληνα επιστήμονα κ. Σταμάτη Κριμιζή
επιχειρηματολογεί για την ανάγκη επαρκούς πληροφόρηση των πολιτών σε θέματα επιστήμης  και τεχνολογίας. 

Ο Σταμάτης Κριμιζής (αριστερά) παραλαμβάνει το φετινό βραβείο του Smithsonian National Air and Space Museum για την εφ’ όρου ζωής προσφορά του στην επιστήμη.Ο λόγος του κ. Σιμόπουλου απλός και κατανοητός, όπως έχουμε επισημάνει και παλαιότερα, πρέπει να ακουστεί στο πανελλήνιο, μια και ο δικός μας λόγος δεν εισακούεται.

Στις 9 Ιανουαρίου 2009 (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/01/blog-post_09.html ) είχαμε προτείνει όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να περιλαμβάνουν στις ιστοσελίδες τους επιστημονική πληροφόρηση, κατάλληλη για τους πολίτες, στα θέματα που δραστηριοποιούνται.

Αυτή η απλή κίνηση, που δεν έχει κανένα κόστος για τις εταιρείες και τους φορείς, θα δώσει τη δυνατότητα έγκυρης επιστημονικής πληροφόρησης των πολιτών όταν την χρειάζονται και εμμέσως θα αναβαθμίσει το επίπεδο κατανόησης και άρα λογικής προσέγγισης των θεμάτων που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινώς. Η πληροφόρηση αυτή θα είναι ένα σημαντικότατο συμπλήρωμα της συνεχούς εκπαίδευσης των πολιτών, πράγμα απολύτως απαραίτητο στην εποχή των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεως.

Ελπίζουμε να συζητηθεί η πρότασή μας ή να διατυπωθούν αντίθετες ή διαιρετικές προτάσεις να υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου