Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


2 Απριλίου 2015

Παραλογισμός στα φαρμακεία και στα μυαλά των ιθυνόντων …

Μας λένε ότι έχει εισαχθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και έχουν επιτευχθεί εξαιρετικά αποτελέσματα. Τουλάχιστον στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.

Εύγε. Αν και πάλι μας λένε ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης ήταν μόνον 4%. Δύο πληροφορίες εξαιρετικά αντικρουόμενες ή τουλάχιστον πολύ δύσκολα κατανοητές από τον κοινό νου.

Εμείς όμως βλέπουμε στα φαρμακεία (σημειώστε ότι είμαστε πολύ τακτικοί πελάτες λόγω χρονίου παθήσεως με παρενέργειες), ο φαρμακοποιός να εισάγει με ηλεκτρονικό τρόπο τα στοιχεία της συνταγής που έχει εκδοθεί από τον Η/Υ του ιατρού, μετά να κολλά το κουπόνι που υπάρχει στη συσκευασία του φαρμάκου στο αντίγραφο της συνταγής που προσκομίζει ο πολίτης στο φαρμακείο (γιατί άραγε;), να ζητά να βάλει ο πολίτης δύο υπογραφές, να πληρώνει ο πολίτης τη συνδρομή του στη δαπάνη και να περατούται η διαδικασία για τον πολίτη.

Ο φαρμακοποιός όμως πρέπει να συγκεντρώσει τα αντίγραφα των συνταγών με τα κουπόνια και τις υπογραφές και να τα υποβάλλει στον ΕΟΠΥΥ για την εκκαθάριση και τη πληρωμή από τον φαρμακοποιό του ποσού που έχει προεισπράξει από τον πολίτη, για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ και των δικαιούχων φαρμακευτικών εταιρειών.

Το απλό ερώτημα αφελούς πολίτη είναι γιατί όλη αυτή η χαρτούρα, οι έλεγχοι επ’ αυτών (αν γίνονται) και η περαιτέρω επεξεργασία προφανώς χειροκίνητη και ηλεκτρονική προκειμένου να ολοκληρωθεί και να κλείσει επιτυχώς η προμήθεια και η πληρωμή των φαρμάκων.

Λογικά όλη η διαδικασία θα έπρεπε να γίνεται ηλεκτρονικά και να μην απασχολούνται οι φαρμακοποιοί με εργασίες που δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Ταυτόχρονα ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει και πάλι ηλεκτρονικά να καταγράφει όλα τα φάρμακα που χορηγούνται  από  τους ιατρούς στον πολίτη (σε ένα «φάκελο» του ασθενούς) και έτσι να είναι εύκολος ο έλεγχος τυχόν υπερβολικής συνταγογράφησης και μη ενδεδειγμένης αγοράς και ίσως κατανάλωσης φαρμάκων. Το όλο εγχείρημα θα μπορούσε να αρχίσει από τους πολίτες με χρόνια νοσήματα.

Περιμένουμε τον ΕΟΠΥΥ, το ΙΚΑ και το Υπουργείο Υγείας να μας απαντήσουν και κυρίως να σταματήσουν τις άχρηστες σήμερα και πολυέξοδες αυτές πρακτικές.

Εκτός και να μας διαφεύγει κάτι σημαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου