Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Πολιτικές αποφάσεις, αποφάσεις του ποδαριού, αποφάσεις άχρηστες …

Αποφάσεις δισεκατομμυρίων ευρώ
Δεν υπήρξε μέτρο δημοσιονομικής προσαρμογής, περικοπές μισθών ή συντάξεων, κεντρικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέσω των μνημονίων ή το λεγόμενο PSI, που να μην πέρασαν από τη βάσανο της δικαστικής κρίσης στο πλαίσιο βασικών συνταγματικών επιταγών. Τα ανώτατα δικαστήρια, κυρίως το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο, σήκωσαν το βάρος της στάθμισης συνταγματικών ρυθμίσεων από τη μια και της αναγκαιότητας των οικονομικών διευθετήσεων από την άλλη.
  
Τη «στροφή» των δικαστηρίων σε ακυρώσεις μισθολογικών περικοπών έδωσε το ειδικό δικαστήριο, που δικάζει τα μισθολογικά των δικαστικών λειτουργών, το λεγόμενο Μισθοδικείο, κρίνοντας τις περικοπές των μισθών τους μετά το 2012 αντισυνταγματικές. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 09.08.2015 : 15:10).

Έχουμε ξαναασχοληθεί με το θέμα.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν έχει κανένα νόημα η δικαστική κρίση για αντισυνταγματικότητα των περικοπών, εφόσον δεν επιχειρηματολογούν οι αξιοθαύμαστοι κκ δικαστές και δεν παρέχουν στοιχεία για τις πηγές των χρημάτων που έχει στη διάθεσή του το  κράτος προκειμένου να αναπληρώσει τις απώλειες που επιβλήθηκαν.

Και επειδή δεν υπάρχει καμιά αναφορά στα στοιχεία αυτά ούτε και ζητείται από την ΕΛΣΤΑΤ ή/και το κράτος να παράσχουν τα στοιχεία, δικαιούμαστε να μιλάμε για πολιτικές αποφάσεις, αποφάσεις του ποδαριού και αποφάσεις άχρηστες.

Αγανακτούμε με τις παράλογες αποφάσεις των εν πολλοίς άχρηστων θεσμών και πλουσίων και ανεύθυνων τελικώς υπάλληλων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου