Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


13 Αυγούστου 2015

Στα 100 δισ. τα κέρδη της Γερμανίας από την ευρωπαϊκή κρίση …


Το ποσό των 100 δισ. ευρώ έχει εξοικονομήσει η Γερμανία από το 2010 λόγω της δραματικής μείωσης του κόστους δανεισμού, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στοιχεία του ινστιτούτου «Leibniz».

  
Σύμφωνα με την έρευνα, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης – χρέος, η Γερμανία έχει κερδίσει 100 δισ. ευρώ, επωφελούμενη από το χαμηλό κόστος δανεισμού.

Παράλληλα, το ινστιτούτο εκτιμά ότι ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός της Γερμανίας, ο οποίος έχει επιτευχθεί από το 2014, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα οφέλη από την ελληνική κρίση.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα επιτόκια των γερμανικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 300 μονάδες βάσης, λόγω της ελληνικής κρίσης, με αποτέλεσμα η Γερμανία να εξοικονομήσει 100 δισ. ευρώ την πενταετία 2010 – 2015.

Το ποσό της εξοικονόμησης αντιστοιχεί στο 3% του γερμανικού ΑΕΠ και ξεπερνά το κόστος της ελληνικής διάσωσης, ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το χρέος της. (NAYTEMPORIKH, UPD:18:37, Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 18:16).

Αν η είδηση είναι αληθής τότε πρέπει η Ελλάδα να ζητήσει από τη Γερμανία, την Επιτροπή της ΕΕ, την ΕΚΤ και άλλους αρμοδίους ευρωπαϊκούς φορείς να συζητηθεί η αξιοποίηση μέρους τουλάχιστον των χρημάτων αυτών ως αναπτυξιακές επενδύσεις στις χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν προγράμματα προσαρμογής και είχαν ως συνέπεια την τερατώδη αύξηση της ανεργίας.

Η Ελλάδα οφείλει να σχηματίσει μια εθνική επιτροπή διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης προκειμένου να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα. Προφανώς παρόμοια αιτήματα πρέπει να διατυπωθούν και προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, ΗΠΑ, Ολλανδία κλπ.) που αποκόμισαν κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου