Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Καμπανάκι από τις εταιρείες κρουαζιέρας για τα προβλήματα στο λιμάνι …


Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει η διοίκηση της Celestyal Cruises (πρώην Louis Cruises) προς τους αρμόδιους φορείς, τόσο της δημοτικής αρχής του Πειραιά, όσο και του ΟΛΠ
,
αναφορικά με τις μελλοντικές προοπτικές του λιμανιού ως προορισμού κρουαζιέρας και κυρίως ως αφετηρίας για την πραγματοποίηση κρουαζιέρων (home port). Η εταιρεία, η οποία είναι υπεύθυνη για το 25% της συνολικής δραστηριότητας της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και για ποσοστό άνω του 85% του home porting, προχώρησε πριν από λίγους μήνες στη μεταφορά δύο από τα τρία πλοία της στο λιμάνι του Λαυρίου, με αποτέλεσμα ο Πειραιάς να εξυπηρετεί πλέον μόνο ένα από τα πλοία της.

Αιτία για τις παραπάνω κινήσεις είναι μια σειρά από προβλήματα που εμφανίζει η δραστηριότητα της κρουαζιέρας στον Πειραιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ζήτημα της καθαριότητας και ρύθμισης της κυκλοφορίας στον λιμένα της κρουαζιέρας, καθώς οι επισκέπτες κρουαζιέρας έρχονται αντιμέτωποι με μια λίαν δυσάρεστη εικόνα, που δυστυχώς είναι και η πρώτη που εισπράττουν από τη χώρα μας. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, 19.11.2015 : 13:04).

Εμείς είχαμε επισημάνει τα πλεονεκτήματα του Λαυρίου και είχαμε προτείνει χαρακτηριστικές δραστηριότητες. Δείτε την πρότασή μας του 2012 στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5.html.

Ελπίζουμε ότι τώρα θα απασχολήσει το θέμα αυτό τους αρμοδίους και τους δημάρχους Λαυρίου, Μαρκοπούλου, Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου