Όλα τα καταφέρνει.
Πριν 30 περίπου χρόνια Έλληνες πρωτοπόροι των
ιχθυοκαλλιεργειών ξεκίνησαν το εξαιρετικό ταξίδι της δημιουργίας ιχθυοτροφείων,
ουσιαστικά «αντιγράφοντας» Γαλλικές επιχειρήσεις.
Η πρώτη μονάδα έγινε στην Κεφαλλονιά αν δεν κάνουμε λάθος
και θυμάμαι ότι έλεγαν ότι οι πρώτη επιχείρηση επωφελήθηκε από τις επιστημονικές
γνώσεις ενός ιχθυοπαθολόγου που ήρθε από τη Γαλλία.
Ο κλάδος διευρύνθηκε ταχύτατα και έγινε μεγάλος, αποτελεσματικός,
κερδοφόρος έκανε σημαντικές εξαγωγές και έδωσε δουλειά σε πολλούς Έλληνες.
Μέγα επίτευγμα του κλάδου είναι αξιοποίηση βραχωδών ακτών που ήταν απρόσιτες
και ακατάλληλες για τουρισμό και άλλου είδους αξιοποίηση.
Αξιοποίηση των βραχωδών ακτών στης Ελλάδος. Ιχθυοτροφείο Σελόντα 4 Νοεμβρίου 2015 (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ) |
Για αυτή την ιδέα και το επίτευγμα, ανεξαρτήτως των
σημερινών δυσκολιών του κλάδου, πρέπει να απονεμηθεί στις επιχειρήσεις αυτές
και τους πρωτεργάτες της το μέγα βραβείο καινοτομίας, επιστημονικής αριστείας
και επιχειρηματικής αξιοσύνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου