Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Υπουργός θεωρεί τους Έλληνες κάφρους, ηλίθιους και απροσάρμοστους …

Χρ. Βερναρδάκης: Προσχηματικό το θέμα με τους μετακλητούς υπαλλήλους
«Τι συζητάμε τώρα; Αμφισβητείται το αν ένα πολιτικό πρόσωπο θα έχει τους δικούς του συμβούλους;» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Χριστόφορος Βερναρδάκης

  
σε συνέντευξη Τύπου, κληθείς να σχολιάσει τον διορισμό μελών της οικογένειας του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχοινά–Παπαδόπουλου στο γραφείο του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός επικαλέστηκε παράλληλα παραδείγματα από την Ευρώπη και την Αμερική όπου τα πολιτικά πρόσωπα παίρνουν ως συμβούλους, άτομα που επιλέγουν οι ίδιοι με βάση τη δική τους αντίληψη.

Διαψεύδοντας κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί αύξησης των μετακλητών υπαλλήλων, ανέφερε ότι συμβαίνει το αντίθετο καθώς από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016 ο αριθμός τους στα υπουργεία και τις γενικές γραμματείες μειώθηκε από 649 σε 618 … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:18:16, Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 18:01).

Το επιχείρημα του κ. Βερναρδάκη για τα παράλληλα παραδείγματα από την Αμερική και την Ευρώπη που επικαλέστηκε, δείχνουν άνθρωπο καθεστωτικό, εθελοτυφλούντα και εν τέλει ανίκανο να διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο που του ανατέθηκε. Ούτε και δίνει όλα τα πραγματικά στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων.

Αρκεί να δει κανείς τα προσόντα των υπαλλήλων με τα οποία επιλέγονται στο εξωτερικό, για να κατανοήσει τις προθέσεις του, τις ικανότητές του και τις εντολές που διεκπεραιώνει.

Τόσο ποια χαμηλό επίπεδο ανωτάτων κλιμακίων δημόσιας διοίκησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου