Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Δεκαπέντε νομπελίστες για την Ελλάδα και εγώ …

Δεκαπέντε νομπελίστες και ένας παγκοσμίως καταξιωμένος επιστήμονας θα συνδράμουν την Ελλάδα να διαμορφώσει και να υλοποιήσει τη στρατηγική της στον νευραλγικό, για την πρόοδο κάθε χώρας, τομέα της έρευνας τα επόμενα χρόνια. Οι κορυφαίοι επιστήμονες, ως ένας φορέας γνωμοδοτικής επιτροπής, θα «προσφέρουν» το ακαδημαϊκό τους παγκόσμιο κύρος, με στόχο οι Ελληνες ερευνητές να παραμείνουν στη χώρα και να επανέλθουν άλλοι που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Επιπλέον, αναμένεται να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων από όλο τον κόσμο για την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται στην Ελλάδα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 14:59, 17 Ιανουαρίου 2016).

Μακάρι να τα κάνουν όλα όπως πρέπει και μακάρι να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Έχουμε στο παρελθόν μιλήσει πολλάκις για τα θέματα έρευνας και τεχνολογίας, αλλά όλοι κοιμόντουσαν. Δεν πειράζει. Τώρα λέει η είδηση μάλλον ξύπνησαν και ανατρέπει ο ένας τους σχεδιασμούς του άλλου (π.χ. Φίλης και σε πρώτη εμφάνιση Φωτάκης, εναντίον Μπαλτά, Αναγνωστοπούλου και Σια).

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι στη κυβέρνηση διαβάζουν το Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά. Στις 27 Φεβρουαρίου του 2009 λέγαμε ότι έπρεπε να επιδιωχθούν συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού όπως το Ιδρυμα Fraunhofer της Γερμανίας (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/02/blog-post_27.html ). Προτείναμε επίσης σχετικά πρόσφατα να μετατραπεί το οίκημα του νοσοκομείου Λαϊκό σε ερευνητικό φορέα (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/06/blog-post_352.html ), ενώ σχολιάσαμε εποικοδομητικά και τις ανακοινώσεις του κ. Φωτάκη το περασμένο εξάμηνο (http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/06/blog-post_31.html) .

Οι προτάσεις μας βέβαια έπεσαν στο κενό ή καλύτερα δε γνωρίζουμε τι αντίκτυπο είχαν.

Ίσως ο κ. Φωτάκης να τα διάβασε και να τα έλαβε υπόψη του, αν πιστέψουμε αυτά που λέει το άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου