Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


8 Ιανουαρίου 2016

Πόθεν έσχες: Δεν θα αναρτώνται αλλά θα ελέγχονται υποχρεωτικά …

Αλλάζει το καθεστώς για τις δηλώσεις πόθεν έσχες καθώς θα είναι πλέον ηλεκτρονικές, ενώ θα γίνεται υποχρεωτικός έλεγχος σε κάποιους, αλλά δεν θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία τους.
 

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ύστερα από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στο αρμόδιο γραφείο της Βουλής θα παραμείνουν μόνο τα πόθεν έσχες του πολιτικού συστήματος, ενώ τα άλλα πόθεν έσχες θα στέλνονται στην Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος».

Όσον αφορά την ηλεκτρονική κατάθεση των πόθεν έσχες επισημάνθηκε ότι «θα ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν το ηλεκτρονικό σύστημα» καθώς ήδη η σχετική πλατφόρμα έχει παρουσιαστεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Η λύση που θα προτείνει η Βουλή είναι  α) από ένα επίπεδο ευθύνης και πάνω σε κάθε κλάδο, να είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος, β) τα πόθεν έσχες να μην αναρτώνται δημόσια (όπως ήταν η αρχική ιδέα), αλλά να συντάσσεται έκθεση που θα αποδίδεται που θα δίνεται στις ελεγκτικές αρχές. Τα πόθεν έσχες του πολιτικού συστήματος θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται όπως γίνεται ως τώρα. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:16:50, Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 16:45).

Δε μας τα λέει καλά ο μπάρμπα Νίκος ο Βούτσης.

Πρέπει να μας εξηγήσει γιατί η αρχική ιδέα να αναρτώνται δημόσια απορρίφθηκε, από ποιους και με ποιο αιτιολογικό.

Τα πράγματα είναι  πολύ απλά. Όπως έχουμε ξαναπεί http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/01/blog-post_14.html, όλες οι αμοιβές, αποζημιώσεις και κάθε μορφής πρόσθετη αμοιβή, εφόσον καταβάλλεται από το δημόσιο πρέπει να δημοσιεύεται και να είναι πρόσβασιμη, με πλήρη αιτιολόγηση από τους πολίτες που καταβάλλουν τα χρήματα.

Επίσης ποια είναι  η λογική τα πόθεν έσχες να υποβάλλονται στη Βουλή και όχι κατευθείαν στην Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου