Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Νόμος είναι το δίκιο του λαθρομετανάστη ...

Η Αστυνομία απλός θεατής στα έκτροπα
Πρόσφυγες και μετανάστες, που απέδρασαν από το hotspot της Χίου, προχωρούν, φορτωμένοι με τα υπάρχοντά τους, προς το λιμάνι, όπου σκοπεύουν να στρατοπεδεύσουν μέχρι να πάρουν το πλοίο για Πειραιά. Η αστυνομία παρακολουθεί, χωρίς να επεμβαίνει, την πορεία τους
× Στον «ύπνο» έπιασε τις Αρχές η απόδραση των μεταναστών από το hotspot της Χίου χθες, εξέλιξη που αναμένεται να σηματοδοτήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τήρηση της Συμφωνίας της 20ής Μαρτίου Ε.Ε. - Τουρκίας. Σύμφωνα με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, κατ’ εφαρμογήν της Συμφωνίας της 20ής Μαρτίου Ε.Ε. - Τουρκίας, απαγορεύεται η έξοδος από τη δομή που είναι κλειστή, ωστόσο η Αστυνομία έως αργά το απόγευμα δεν είχε παρέμβει.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα της προηγούμενης Πέμπτης προς Παρασκευή στο hotspot της Χίου (όπου διαμένουν 1.529 άτομα, ενώ η εγκατάσταση μπορεί να φιλοξενήσει 1.100) και τον τραυματισμό 6 ατόμων, περίπου 600 πρόσφυγες και μετανάστες χθες το πρωί έφυγαν με όλα τους τα υπάρχοντα, ανενόχλητοι, ανοίγοντας μια τρύπα στο συρματόπλεγμα του hotspot.

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ανέφερε στην «Κ» ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τους όρους, σύμφωνα με τους οποίους παραχωρήθηκε ο χώρος στο Χαλκειός από τον Δήμο για τη δημιουργία του hotspot. «Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν υπάρχουν υποδομές για να παραμείνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι κλεισμένοι για τόσο καιρό», αναφέρει, προσθέτοντας ότι στο νησί έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, καθώς η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις στο πόδι, χωρίς προετοιμασία.

Από το hotspot στη Χίο (στο εσωτερικό της εγκατάστασης) έχουν αποχωρήσει οι Γιατροί του Κόσμου, καθώς στη σύρραξη καταστράφηκε το ιατρείο της οργάνωσης, αλλά και οι άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως και οι εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας.
Κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ζητούν ενίσχυση των δυνάμεών τους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 2 Απριλίου 2016).

Η αναρχία εγκαθίσταται για τα καλά σε όλη την Ελλάδα. Στις λίγες γραμμές παραπάνω περιγράφεται ανάγλυφα η νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Η παρανομία εγκαταστάθηκε για τα καλά, εξουδετέρωσε νόμους και δημόσια τάξη και επιβάλλει τους όρους της, ίσως και τις επιχειρηματικές τις δεξιότητες.

Οι λαθρομετανάστες αφού εξασφάλισαν δωρεάν προβολή, υποστήριξη και εφόδια από τα κωλοκάναλα της τιβί και τα άλλα ΜΜΕ, τώρα παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και κάνουν ότι γουστάρουν και ότι κατεβάσει η κούτρα τους.

Το νέο σύνθημα είναι  προφανώς «Νόμος είναι  το δίκιο του λαθρομετανάστη».

Και η κυβέρνηση παρακολουθεί άβουλη και μοιραία τα γεγονότα να περνούν και να εξαθλιώνουν του Έλληνες. Αρκεί να προσέξει κάποιος τους λαθρομετανάστες της φωτογραφίας για να καταλάβει τη νέα πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου