Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Έλληνες που μας κάνουν υπερήφανους …

Ένας Έλληνας Μαέστρος στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ της Αμερικής

Ο Διονύσης Γραμμένος, μόλις 26 ετών σήμερα, είναι ο πρώτος Έλληνας που καλείται να συμμετάσχει ως Μαέστρος στην American Academy of Conducting στο Φεστιβάλ του Άσπεν - το μεγαλύτερο των Ηνωμένων Πολιτειών.
 Ο Διονύσης Γραμμένος, με καταγωγή από την Κέρκυρα, τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει διεθνώς το ενδιαφέρον σπουδαίων αρχιμουσικών. Πρόσφατα, είχε την τιμή να διευθύνει στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης και να μαθητεύσει δίπλα στον Bernard Haitink, ο οποίος επαίνεσε το μαεστρικό ταλέντο και τη μουσικότητά του

Η επιλογή του, μεταξύ εκατοντάδων συμμετοχών από όλον τον κόσμο, έγινε από τον Διευθυντή του Φεστιβάλ Robert Spano (Μουσικό Διευθυντή της Atlanta Symphony Orchestra και βραβευμένο με έξι βραβεία Grammy).

Το Φεστιβάλ του Άσπεν, στο Κολοράντο των ΗΠΑ, φιλοξενεί ετησίως περισσότερες από 300 συναυλίες,  προσκαλώντας τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μεταξύ αυτών για τη φετινή σεζόν τους Renée Flehming, Gil Shaham, Joshua Bell, Emmanuel Pahud και Yefim Bronfman.

Ο Johannes Debus, Μαέστρος και Μουσικός Διευθυντής της Canadian Opera στο Τορόντο δήλωσε για τον Έλληνα καλλιτέχνη: «Έχει ένα σπάνιο ταλέντο ως Μαέστρος. Η διεύθυνσή του χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ακρίβεια και ψυχραιμία, εντυπωσιακή γνώση της παρτιτούρας, αλλά και την έντονη επιθυμία του να δημιουργήσει μουσική. Από τη φύση του είναι μια επιβλητική παρουσία στο πόντιουμ και έχει την ικανότητα να δείξει στους μουσικούς τις ιδέες του αλλά και τη δομή ενός έργου με την απαραίτητη σαφήνεια και διακριτικότητα» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 07:10).

Χωρίς άλλα λόγια.

Εύγε. Και εις ανώτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου