Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


13 Απριλίου 2016

Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να απαντήσουν στον κ. Πολ Καζαριάν …

ΠΟΛ ΚΑΖΑΡΙΑΝ Η σωστή λογιστική για το ελληνικό δημόσιο χρέος

Μας προξένησε μεγάλη εντύπωση το άρθρο του κ. Πολ Καζαριάν στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 10ης Απριλίου 2016.
 Και αυτό το μαγαζί σιωπά και αδιαφορεί …
× Αρχίζει ως εξής:

​​«… Εκείνοι που εργάζονται για την ανοικοδόμηση της Ελλάδας θα σας πουν, βάσει επαγγελματικής εμπειρίας δεκαετιών ως προς την αξιολόγηση του δημόσιου χρέους βάσει των διεθνών λογιστικών κανόνων, πως τα προκαταρκτικά στοιχεία προσδιορίζουν το ισοζύγιο του καθαρού χρέους της χώρας στα 68 δισ. ευρώ και όχι στα 300 δισ. ευρώ και πλέον που επαναλαμβάνεται από αυτούς που προκαλούν ζημιά στην οικονομία …

και καταλήγει:

Ένας λόγος που έχει προκληθεί αυτή η ζημιά είναι ότι τα ελληνικά υπουργεία, παρά τις υποσχέσεις ολόκληρων ετών, δεν έχουν παρουσιάσει ένα ισοζύγιο που να βασίζεται στους κανόνες χρηματοπιστωτικής διαφάνειας μιας κυβέρνησης του δυτικού κόσμου. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 10.04.2016 : 18:17).

Δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τις απόψεις του κ. Καζαριάν, αλλά επικαλείται και το Χάρβαρντ.

Θα περιμέναμε οι απόψεις αυτές να τύχουν εκτεταμένου σχολιασμού ή αντίκρουσης πρωτίστως από το οικονομικό επιτελείο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, της κυβέρνησης, αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τα οικονομικά και ιδιαίτερα όλων όσων αρθρογραφούν, μιλούν στα ΜΜΕ ή μισθοδοτούνται από τα ΑΕΙ της χώρας.

Τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα αυτή; Θα το μάθουμε ποτέ ή αρκεί να πληρώνουμε φόρους και να βγάζουμε το σκασμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου