Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ένας απλός τρόπος να κλείσει η αξιολόγηση …

Καταλαβαίνουμε ότι η αξιολόγηση καθυστερεί επί τουλάχιστον 6 μήνες και δεν διαφαίνεται στο ορίζοντα πιθανότητα συμφωνίας.

Κύριος λόγος είναι ότι υπάρχει αμφιβολία για την επίτευξη των στόχων των μέτρων που προτείνονται από την Ελληνική πλευρά και έτσι η άλλη πλευρά επιμένει σε μέτρα μεγαλύτερου όγκου, ώστε για παράδειγμα αν υπάρχει επιτυχία 60%, μέτρα ύψους 8 δις να αποφέρουν έσοδα 4,8 δις €.

Στη φάση των διαπραγματεύσεων και οι δυο πλευρές έχουν δίκιο και κάθε μια υποστηρίζει με φανατισμό τις απόψεις της.

Επειδή όμως η κατάσταση γίνεται οσονούπω έκρυθμη και δεν διαφαίνεται να υπάρξουν σημεία συγκλίσεως ένας απλός τρόπος είναι  να συμφωνηθούν τα μέτρα των 4,8 δις € και να οριστούν 6-μηνιαία σημεία ελέγχου και συμφωνία ανάληψης πρόσθετων μέτρων εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι.

Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 17ης Απριλίου αναφέρεται ότι παρόμοια πρόταση βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση.

Έτσι το κλίμα αποφορτίζεται και θα είναι πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας ποια από τις δυο πλευρές θα έχει κάνει τους σωστούς υπολογισμούς. Επί πλέον η Ελληνική πλευρά θα έχει κάθε λόγο να αποδείξει ότι έχει σωστά εκτιμήσει τη κατάσταση και άρα θα εργαστεί σκληρά για την υλοποίηση των δικών στης στόχων.

Όπερ έδει δείξαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου