Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Ζημιές σε σπίτι και μάντρες από την πυρκαγιά στο Πόρτο Λάφια Εύβοιας …

Ζημιές σε ένα σπίτι και αρκετές μάντρες σπιτιών, στο Πόρτο Λάφια, στη νότια Εύβοια,


ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

προξένησε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Σε εξέλιξη είναι άλλες δύο πυρκαγιές στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας και στην Κέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στο Πόρτο Λάφια έφτασαν έξω από τα σπίτια του οικισμού και έκαψαν την κεραμοσκεπή ενός από αυτά, ενώ προξένησαν ζημιές σε περιφράξεις. Ο οικισμός εκκενώθηκε το μεσημέρι μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή παραμένουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:22:53, Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 20:59).


Μήπως η περίπτωση του Πόρτο Λάφια φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα των αυθαιρέτων οικισμών και της εκτός σχεδίου δόμηση (θέμα στο οποίο έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές);

Φυσικά δεν περιμένουμε από το μη χρήσιμο κοινώς άχρηστο, υπουργό Υποδομών και Δικτύων, το δίδυμο των εκλεκτών συνοδοιπόρων του, υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή του οικολόγο κ. Τσιρώνη και τον υπουργό Εσωτερικών γίγαντα κ. Κουρουμπλή, να ασχοληθούν με το θέμα.

Είναι όπως έχει αποδείξει η πράξη και αυτοί όπως και όλοι οι άλλοι στο παρελθόν κατά του εκσυγχρονισμού της Ελλάδας. Τη θέλουν όλοι αυθαίρετη, παράνομη, παραγκοειδή, χωρίς υποδομές και τάξη και να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και όλοι μαζί εκτεθειμένοι στους Νόμους και τις αρχές, να υποκλίνονται στους εκάστοτε κυβερνώντες.

Ίσως οι πυρκαγιές – αν το δει κανείς και από άλλη σκοπιά – να είναι η εκδίκηση της φύσης (αλλά και των εμπρηστών) στην παρά φύση ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας

Έρρωσθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου