Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


5 Αυγούστου 2016

Νέα προσέγγιση για του Ολυμπιακούς Αγώνες …

Οι ΟΑ συγκινούν ακόμα αθλητές, πολίτες, νέους και παλαιότερους.

Αντικατοπτρίζουν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη που θεμελιώθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά παραμένουν στις καρδίες και στις ψυχές όλων μας, 3.000 χρόνια μετά και φαίνεται ότι θα συγκινούν και θα εμπνέουν όλους τους πολίτες αυτού του πλανήτη για πάντα.

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα οι ΟΑ αποτελούν γιγαντιαία επιχείρηση από πολλές απόψεις όπως οικονομική, αθλητική, ασφαλείας, κινητοποιήσεως πόρων και ανθρώπων, κατασκευαστική, ιατρικής και υγείας, πληροφόρησης, προβολής και παρουσίασης, εκπομπής και αναμετάδοσης, διαφήμισης και προβολής.

Παρατηρούμε ότι οι ΟΑ έχουν συνδεθεί και με πολλά σκάνδαλα, ενώ έχει δημιουργηθεί και μια ελίτ αντιπροσώπων που έχουν αποκτήσει σχεδόν κρατική ισχύ, είναι ανεξέλεγκτοι και συμπεριφέρονται ως σουλτάνοι.

Πολλές από τις δυσκολίες ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται οφείλονται στη μεγάλη συμμετοχή και κατά συνέπεια στο μέγεθος των αγώνων.

Η πρότασή μας είναι οι Νέοι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνονται σε πολλές πόλεις του Πλανήτη ταυτόχρονα, ανάλογα με την εξειδίκευση κάθε πόλεως και τη προσωπικότητα που θα θέλει να οικοδομήσει ή/και να προβάλλει.

Τα σύγχρονα τηλεματικά μέσα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τη νέα αυτή προσέγγιση και τα δισεκατομμύρια των τηλεθεατών δεν θα έχουν καμιά αντίρρηση αν το κάθε άθλημα πραγματοποιείται π.χ. στίβος, κολύμβηση, πάλη, γυμναστική, άρση βαρών, ιστιοδρομίες, κλπ., κλπ., σε διαφορετική πόλη.

Με τον τρόπο αυτό πολλές περισσότερες πόλεις του πλανήτη θα μετέχουν στο Ολυμπιακό Κίνημα, θα είναι ευκολότερη η συμμετοχή μικρότερων πόλεων, θα ενστερνιστούν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη περισσότεροι πολίτες και θα εμπλουτιστεί το ΟΚ με νέες ιδέες και νέο αίμα καινοτομίας και πλουραλισμού.

Νομίζουμε ότι η πρότασή μας είναι απλή και κατανοητή. Παρακαλούμε όλους όσους τη θεωρούν καλή να τη σχολιάσουν και να την εμπλουτίσουν.

Και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

2 σχόλια:

  1. Τα επί μέρους αγωνίσματα τόσο σε εθνικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο είναι οργανωμένα σε ομοσπονδίες. Τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται από αυτές εκδηλώσεις, όπως π.χ για τον στίβο, για την κολύμβηση κλπ, σε διάφοαρ κάθε φορά μέρη. Άρα δεν υπάρχει κανείς λόγος σε όλα αυτά να προστεθεί μία ακόμα θεματική διοργάνωση με ένα νέο όνομα. ϊσως καλύτερα θα ήταν η επανεξέταση των ολυμπιακών αθλημάτων με αφαίρεση όλων των πρόσθετων που μπήκαν τα τελευταία χρόνια για οικονομικούς μάλλον λόγους. Να μείνουν ο στίβος και κάποια άλλα. Και επίσης να εξεταστεί η δυνατότητα διοργάνωσης των ολυμπιακών αγώνων σε ένα μέρος για λόγους καθαρά οικονομικούς. Στην τελευταία περίπτωση η περιοχή της Ολυμπίας θα ήταν το ιδανικό μέρος. Και να αποκτήσουν την αρίθμηση που να δείχνει ότι είναι συνέχεια των παλαιών ολυμπιακών αγώνων που διεκόπησαν, αν δεν κάνω λάθος από τον Θεοδόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς έχετε άλλη προσέγγιση.

    Όλες οι προτάσεις πρέπει να συζητηθούν, μια και τίποτε δεν είναι προφανές και όλες οι προτάσεις θα έχουν υπέρ και κατά.

    Ο Ολυμπισμός όμως είναι τεράστιο κεφάλαιο και συνεγείρει όλους και δεν πρέπει να συγκρίνεται με τις διοργανώσεις των ομοσπονδιών. Δεν είναι μια ακόμα θεματική διοργάνωση.

    Η ιδέα για μόνιμη τέλεση στην Ολυμπία - πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή (και δική μου, χωρίς όμως τεχνολογία και βοηθήματα)- είναι σημαντική αλλά πρέπει να παρουσιαστεί στο σύνολό της. Μπορείτε να το επιχειρήσετε; Εγώ όχι. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας της ιδέας και των ιδεωδών του Ολυμπισμού.

    Πάντως σας ευχαριστώ για το διάλογο και ελπίζω να συγκινηθούν και άλλοι φίλοι μας και να συμμετάσχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή