Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Δασικές πυρκαγιές, αερολογίες, σενάρια επιστημονικής φαντασίας και αρλούμπες …

Με αφορμή τη μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά την Βορείου Ευβοίας – Λίμνης και διαβάζοντας ορισμένες εφημερίδες, κάναμε τις ακόλουθες σκέψεις:

Η ελληνική δημόσια διοίκηση πρέπει κάποτε να εκσυγχρονιστεί και να αποκτήσει σοβαρή προσωπικότητα.

Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές, την πυροσβεστική υπηρεσία και τη πολυθρύλητη Πολιτική Προστασία, να εκδίδουν σοβαρά ανακοινωθέντα σχετικά με τις πυρκαγιές και να μην αφήνεται η ενημέρωση και η πληροφόρηση των πολιτών στα ανεύθυνα και εν πολλοίς εντυπωσιοθηρικά ΜΜΕ και στους πολλές φορές αγράμματους ρεπόρτερ, ανταποκριτές και δημοσιογράφους.

Η σοβαρή πληροφόρηση, μέσω ιστοσελίδων και πρόσβαση από υπολογιστές και κυρίως κινητά τηλέφωνα, θα περιέχει λεπτομερείς χάρτες της πληγείσας περιοχής, το ιστορικό της δασικής έκτασης, τη σύσταση του δάσους, λεπτομερή περιγραφή της κατάστασης με επιστημονικά κριτήρια και ορολογία – κατανοητή βέβαια από τους πολίτες – οδηγίες για κατοίκους, εθελοντές και εξειδικευμένο προσωπικό, οδηγίες προστασίας και συμπεριφοράς και κάθε τι άλλο χρήσιμο που θα υποδείξουν οι ειδικοί του τομέα.

Προφανώς η πληροφόρηση μέσω των ΜΜΕ, θα γίνεται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με επικοινωνιακά προσόντα. Τα ΜΜΕ θα μπορούν να αναπαράγουν τις επίσημες ανακοινώσεις και να σχολιάζουν ότι θεωρούν άξιο σχολιασμού.

Οι αερολογίες, τα κλισέ, οι μπαρούφες, οι υστερίες, οι σχολικές εκθέσεις, η προβολή παλαιών εικόνων και άλλων περιοχών  χωρίς χρονική σήμανση και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού, επηρεασμού και εντυπωσιασμού δεν έχουν θέση σε σύγχρονες κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου