Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Δεν έχει λογική να περιμένουμε μόνο από τη κυβέρνηση …

Δείτε τι κάνουν οι άλλες προηγμένες κοινωνίες, ανά τον πλανήτη.

Οι πολίτες διεκδίκησαν και επέτυχαν να συμμετέχουν ενεργά και στη διαμόρφωση πολικών και στρατηγικών αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων, αλλά και χάρις σε πολύ καλά εκπαιδευτικά συστήματα – τα οποία και πάλι συν-διαμόρφωσαν με επιστήμονες και ειδικούς των διάφορων μηχανισμών διακυβέρνησης – αναλαμβάνουν το μερίδιό τους στην ευθύνη και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τους κανόνες ομαλής συμβίωσης. Με το τρόπο αυτό περιορίζουν τις αδυναμίες και δυσκολίες και συμβάλλουν αποφασιστικά σε ένα ενάρετο κύκλο θετικών εξελίξεων.

Στην αέναη αυτή κίνηση οι πολίτες έχουν σήμερα σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες και τα δικαιώματα που έχουν σιγά σιγά αποκτήσει και είναι πάντοτε διαθέσιμα.

Στην Ελλάδα, τα δικαιώματα αυτά δεν τα αξιοποιούν οι πολίτες ή τα αξιοποιούν πολύ λιγότερο από το αναγκαίο και επιθυμητό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μεταξύ μας επισημαίνουμε όλα τα στραβά, περιγράφουμε τις λύσεις, τσακωνόμαστε μεταξύ μας και πάμε για ύπνο, αλλά ποτέ ή σπάνια απευθυνόμαστε στις αρχές και τους αρμοδίους και δε ζητούμε αυτά που πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε. Είτε αυτά που απορρέουν από νόμους και ρυθμίσεις είτε είναι αποτέλεσμα λογικής και επιτυχίας άλλων κοινωνιών.

Ο φαύλος κύκλος «δεν απευθύνομαι στους αρμοδίους, γιατί αυτοί δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα μας και οι αρμόδιοι αδρανούν γιατί οι πολίτες δεν επισημαίνουν τι πρέπει και τι έιναι υποχρεωμένοι να κάνουν» πρέπει να τερματιστεί άμεσα, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες έκφρασης και επικοινωνίας.

Είτε παίδες Ελλήνων …
Δημοσίευση σχολίου