Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


10 Ιανουαρίου 2017

Die Welt: Μπορεί o Eρντογάν να συγκυβερνά στην Ε.Ε. από την πίσω πόρτα …

Φόβο για αύξηση της επιρροής του Ταγίπ Ερνογάν στις Βρυξέλλες εκφράζουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, εν όψει των διαπραγματεύσεων της Γενεύης για το Κυπριακό.

«Μήπως ο Τούρκος πρόεδρος βάλει πόδι στις Βρυξέλλες μελλοντικά; Μπορεί να συγκυβερνά στην Ε.Ε. από την πίσω πόρτα;



Θα μεταβληθεί το νησί της Μεσογείου σε Δούρειο Ιππο; Αυτά τα ερωτήματα δημιουργούν πονοκέφαλο στους διπλωμάτες των Βρυξελλών αυτή τη στιγμή. Αφορμή είναι οι αποφασιστικής σημασίας συνομιλίες για τη λεγόμενη διένεξη της Κύπρου» γράφει η Die Welt.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «σε όλους του συμμετέχοντες είναι ξεκάθαρο: χωρίς την έγκριση του Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντσί, δεν μπορεί να υπάρξει λύση». «Και ακριβώς εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Ουδείς γνωρίζει ποιον ρόλο θέλει να παίξει ο απρόβλεπτος Τούρκος πρόεδρος. Ποιες παραχωρήσεις θα απαιτήσει στο τέλος και ποια επίδραση θα έχουν τελικά στις συνομιλίες οι σημερινές εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης», συμπληρώνεται

«Για να γίνει πιο σαφές: Αποφάσεις οι οποίες αφορούν και στις δύο πλευρές μπορούν να λαμβάνονται μόνον από κοινού, όπως επίσης και οι δύο θα έχουν δικαίωμα βέτο. Οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούσαν συνεπώς να συναποφασίζουν μαζί με το κράτος μέλος της Κύπρου. Αυτό όμως θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες στις αποφάσεις του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία απαιτείται ομοφωνία ιδίως σε θέματα εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες αναφέρουν γεμάτοι ανησυχία ότι υφίσταται ο κίνδυνος να χρησιμοποιήσει τους Τουρκοκύπριους για να επιτύχει τους στόχους του και να συναποφασίζει στις Βρυξέλλες», καταλήγει η Welt. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:09:25, Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 09:24).


Αξιοσημείωτο άρθρο.


Ελπίζουμε η Ελληνική και η Κυπριακή κυβέρνηση να βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και να έχουν επαρκώς αναλύσει όλες τις δυνατότητες και προοπτικές και να μη βρεθούμε όλοι προ εκπλήξεων, αν τελικά υπάρξει λύση του Κυπριακού.

Εμείς είμαστε πολλού επιφυλακτικοί, ο Ερντογάν πασάς είναι απρόβλεπτος, έχει μπροστά του καλώς εχόντων των πραγμάτων 10 ακόμα χρόνια ενεργού πολιτικής ζωής και δεν πρέπει επ΄ ουδενί να υποτιμάται.

Λογικά το staus quo μάλλον συμφέρει και την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα και το ΗΒ και της ΕΕ.

Ο καιρός θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου