Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


4 Ιανουαρίου 2017

Θέσπιση κανόνων για την ασφάλεια των φραγμάτων …

Νομικό πλαίσιο με κανόνες για την ασφάλεια των φραγμάτων θέτει σε εφαρμογή, με υπουργική του απόφαση, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. 


Η πόλις της Άρτας και το φράγμα Πουρναρίου
Συγκεκριμένα, θεσμοθετεί τον Κανονισμό Ασφαλείας Φραγμάτων για την πρόληψη «τυχόν δυσάρεστων, ακόμη και καταστροφικών συμβάντων, τα οποία θα ήταν δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, δημόσιες υποδομές».

Θεσπίζονται κανόνες και ξεκινούν έλεγχοι - επιθεωρήσεις των δημόσιων και ιδιωτικών φραγμάτων, σε όλα τα στάδια: Μελέτη, Κατασκευή και Λειτουργία. Το πλέγμα των κανόνων και ελέγχων θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε όλα τα φράγματα ταμίευσης ή συγκράτησης νερού, τα οποία έχουν ύψος μεγαλύτερο από 5m και χωρητικότητα ταμιευτήρα ίση ή μεγαλύτερη από 50.000 m3 … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:09:42, Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 09:38).


Θεάρεστο έργο και μακάρι να γίνουν όλα όπως επιτάσσουν οι κανόνες της λογικής, των επιστημών, της τεχνολογίας και του δημοσίου συμφέροντος.

Άλλα γιατί τώρα; Δεν είναι πάρα πολύ αργά; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει το κανονιστικό πλαίσιο αμέσως με την έναρξη κατασκευής του πρώτου φράγματος στην Ελλάδα; Μήπως υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος;

Δείτε την αεροφωτογραφία της περιοχής της πόλεως της Άρτας και του φράγματος Πουρναρίου. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια βλέπαμε την περιοχή από ψηλά στα αεροπορικά ταξίδια που κάναμε τη δεκαετία του 1980 στις Βρυξέλλες. Πάντα μας εντυπωσίαζε το γεγονός ότι σε περίπτωση προβλημάτων στο φράγμα Πουρναρίου,  οι συνέπειες για την πόλη της Άρτιας θα ήταν καταστροφικές.

Ελπίζουμε να μη συμβεί τίποτε το σοβαρό και η πόλις και οι άνθρωποί της αν διάγουν βίο ειρηνικό και να ευημερούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου