Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Η προ των πυλών απειλή διάλυσης των κοινωνιών όπως τις ξέρουμε σήμερα λόγω μεταναστευτικού …

Ήδη έχει αρχίσει το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα.

Η αρχή έγινε εντός της ΕΕ και από την Ελλάδα. Περισσότεροι από 450.00 νέοι κυρίως Έλληνες πολίτες μετανάστευσαν στη δυτική Ευρώπη από το 2010 μέχρι σήμερα. Και παρόλο ότι αυτό έγινε με κάθε νόμιμο τρόπο και λύνει και προβλήματα στις χώρες υποδοχής, επιβαρύνει αφάνταστα την ανάκαμψη της Ελλάδος.

Δε μιλάμε για προσφυγικό. Αυτό είναι άλλη υπόθεση και μπορεί να είναι κάτι το ελεγχόμενο ή να κάνει τους ανερμάτιστους και πολεμοχαρείς ηγέτες να σκεφτούν λίγο περισσότερο και να είναι ποιο συγκρατημένοι.

Μιλούσαμε πρόσφατα με ευρωπαίο φίλο μας ελληνικής καταγωγής, για μεγάλα έργα που συζητούνται στη Δυτική Ευρώπη και τις σκέψεις που διατυπώνονται εκεί για το μέλλον των χωρών αυτών. Το ερώτημα που θέσαμε είναι τι θα γίνει αν εμφανιστούν στα σύνορα μια σχετικά μικρής και ευημερούσας χώρας, ας πούμε 500.000 άνθρωποι από άλλες χώρες (π.χ Αφρικανοί, Ασιάτες, Μεσανατολίτες) και εισβάλουν εντός της χωρας;

Ο προβληματισμός των συνομιλητών ήταν εύλογος. Αντιληφθήκαμε ότι οι κοινωνίες δε φαίνεται να ασχολούνται προς παρόν τουλάχιστον, με τέτοια ενδεχόμενα.

Κανείς φαίνεται να μην είναι σε θέση να γνωρίζει πως μπορούν άμεσα να αντιμετωπιστούν το προσφυγικό και κυρίως το μεταναστευτικό. Εμείς σε ανύποπτο χρόνο είχαμε επισημάνει μια σειρά θεμάτων που πρέπει να συζητηθούν επειγόντως στις δυτικοευρωπαϊκές και άλλες εξελεγμένες κοινωνίες μεταξύ των οποίων και το απλό «ότι για να υπάρχουν πλούσιοι, πρέπει να υπάρχουν φτωχοί» - βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html .

Ελπίζουμε να μην περιμένουν οι κοινωνίες την έκρηξη του φαινομένου, προκειμένου να μελετήσουν και να αποδεχτούν λύσεις, ακόμα και αν είναι επώδυνες για αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου