Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ερώτημα 331ο … με αφορμή πρόσφατη νομοθεσία υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων …

Μήπως έχει γεμίσει κυρίως η Αθήνα, αλλά ίσως και οι γνωστές καλές περιοχές της Ελλάδος, με ομόφυλα άτομα από όλον τον αραβικό κόσμο, δεδομένου ότι εδώ μπορούν απερίσπαστοι να ζουν, να ευημερούν και να χαίρονται τους έρωτές τους, με την προϋπόθεση ότι έχουν χρήματα ή δουλειές. Ας μην ξεχνάμε δε και τους τούρκους φίλους μας

Η πρόσφατη νομοθεσία για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» μήπως ευνοεί την εξέλιξη της Ελλάδος σε παράδεισο του τρίτου φύλλου; Θα πρόκειται για άλλη μια πρωτιά στο Πάνθεον των ελληνικών επιτευγμάτων. 

1 σχόλιο:

  1. Τρία σχόλια στο θέμα αυτό:

    1) Ων και εγώ "ομόφυλος" με 10 εκατομμύρια άλλους Έλληνες δεν αισθάνομαι άνετα με αυτόν το ατυχή νεολογισμό. Γιατί φοβόμαστε την λέξη "ομοφυλόφιλος" και χρησιμοποιούμε ευφημιστικά υποκατάστατα, όπως π.χ. "έφυγε" αντί του "απεβίωσε" ή "πέθανε";

    2) Δεν νομίζω ότι η Ελληνική νομοθεσία είναι πιο ευνοϊκή από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το αντίθετο. Είναι πολύ πιο περιοριστική.

    3) Η ομοφυλοφιλία δεν έχει καμιά σχέση με "τρίτο" φύλο. Είναι μια ερωτική προτίμηση. Το πρόβλημα του "τρίτου" φύλου που συζητιέται σήμερα στην Ελλάδα είναι θέμα κοινωνικής και ιατρικής δεοντολογίας. Προσωπικά, άλλα και ο περισσότερος κόσμος, αγνοούσαμε το γεγονός ότι στην φύση υπάρχουν περισσότερα από δύο φύλα. Αφήνω έξω το λεγόμενο "ψυχολογικό φύλο", δηλαδή ένα φυσιολογικός άντρα που αισθάνεται ότι είναι γυναίκα και το αντίθετο. Στη φυσιολογία υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις φύλου. Πολύ συχνότερα από ότι νομίζουμε. Λόγω της ιουδαϊκό-χριστιανικής ηθικής, το θέμα αυτό μέχρι τώρα ήταν ταμπού, ενώ στη αρχαία Ελλάδα το "ερμαφρόδιτο" φύλο ήταν αποδεκτό.

    Το πρόβλημα των πολλαπλών φύλων απασχόλησε πρώτα απ' όλα τη Ολυμπιακή Επιτροπή, όταν μια μία Νοτιοαφρικανή αθλήτρια που φαινόταν και αισθανόταν πλήρως γυναίκα, εμφανίστηκε στα ορμονικά τεστ σαν άντρας. Υπάρχουν μεταξύ μας πάρα πολλοί άντρες που μόλις κάνουν τεστ στειρότητος, ανακαλύπτουν ότι είναι χρωμοσωμικά γυναίκες (δηλαδή έχουν ΧΧ αντί ΧΥ) . Σύμφωνα με τα ανατομικά, ορμονικά και χρωμοσωμικά χαρακτηριστικά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι υπάρχει μια άπειρη διαβάθμιση μεταξύ του αρσενικού και θηλυκού. Όμως, για πρακτικούς λόγους προτείνεται ο καθορισμός 6 φύλων!

    Το μεγάλο ηθικό και δεοντολογικό ερώτημα είναι εάν στις περιπτώσεις αυτές η οικογένεια θα πρέπει να επεμβαίνει ενωρίς σε χειρουργικές και φαρμακευτικές "διορθώσεις". Ο κίνδυνος να υπάρξει αργότερα αναντιστοιχία μεταξύ του σε μικρή ηλικία επιλεγμένου και διορθωμένου φύλου και αυτού που αισθάνεται ψυχολογικά το άτομα όταν μεγαλώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή