Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ σε άμυνα, ασφάλεια …

Η πτυχή άμυνας και ασφάλειας αποτελεί βασικό στοιχείο των επαφών που θα έχει στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, αλλά και των αρμόδιων υπουργών που τον συνοδεύουν με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου. Στο Μαξίμου είναι γνωστή η αμερικανική αντίληψη για την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στο επίκεντρο τριών κρίσεων (Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια).



Λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης και στη γειτονική Τουρκία, η επίσκεψη Τσίπρα αποκτά σημασία και για έναν πρόσθετο λόγο. Η Ουάσιγκτον και η Αθήνα έχουν παρόμοιες απόψεις σε αρκετά ζητήματα που αφορούν τη θέση της Τουρκίας στην περιοχή, δίχως αυτό, προφανώς, να αλλοιώνει τον διμερή χαρακτήρα της συνάντησης Τσίπρα - Τραμπ. Αλλωστε, οι Αμερικανοί εκτιμούν την εποικοδομητική στάση της Αθήνας στην ευρωτουρκική κρίση, καθώς θεωρούν ότι η διατήρηση της Τουρκίας σε ευρωπαϊκή τροχιά διατηρεί ζωντανές και τις ελπίδες για παραμονή της Αγκυρας στο δυτικό στρατόπεδο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12:52, 15 Οκτωβρίου 2017).
Το άρθρο περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία που δε κυκλοφορούν ευρέως ούτε και  επιβεβαιώνονται όμως επισήμως.

Παρά τα θετικά για εμάς στοιχεία δεν παρατηρούμε αξιοποίηση των δυνατοτήτων και δε βλέπουμε θετικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και την εν γένει ευμάρεια της χώρας.

Μακάρι να δούμε κάτι στο άμεσο μέλλον προκειμένου να ενθαρρυνθούμε και εμείς που βρισκόμαστε σε κατάθλιψη και αδυναμία μεταβολής των πραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου