Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σάμος: Διάσωση 29 ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ μεταναστών …

«… Στη διάσωση 29 παράτυπων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα και μάλιστα κάτω υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.
 
Κατά την τακτική περιπολία του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή εντοπίστηκε, φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβος, στην οποία επέβαινε μεγάλος αριθμός αλλοδαπών.

Μετά από συνεννόηση με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος εισήλθε  σε τουρκικά χωρικά ύδατα και προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των είκοσι εννέα παράτυπων μεταναστών (26 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί).

Στη συνέχεια, κατέπλευσε στην περιοχή τουρκική ακταιωρός η οποία, κατόπιν εντολών από το αντίστοιχο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Άγκυρας, αρνήθηκε να παραλάβει τους διασωθέντες.

Το ελληνικό Λιμενικό Σώμα μετέφερε τους διασωθέντες μετανάστες στο λιμένα Μυτιλήνης όπου και συνελήφθησαν …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014).

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς.

Εμείς εστιάζουμε σήμερα στη νέο, εκπληκτικό χαρακτηρισμό των λαθρομεταναστών – οι οποίοι πληρώνουν αδρά τούρκους και ίσως και έλληνες δουλεμπόρους – ως «παράτυπων μεταναστών».

Πρώτα από όλα να γνωστοποιηθεί ποιοι αρμόδιοι είναι υπεύθυνοι για το νέο όρο. Αν ευσταθεί, ποια είναι η ετυμολογία του και γιατί εγκαταλείφθηκε από τις αρχές ο όρος λαθρομετανάστης. Πρόκειται για παραβίαση συνόρων χωρίς άδεια δηλαδή παράνομη είσοδο και έχουν προφανώς ποινικές ευθύνες.

Το παράτυπος είναι χάδι και εγείρει ίσως και δικαιώματα.

Ελπίζω να δοθούν άμεσα πειστικές απαντήσεις και να μην χαρακτηριστούμε και εμείς οι γηγενείς έλληνες, ως «τυχαίοι κάτοικοι» ή «ευκαιριακοί κάτοικοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου