Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


17 Ιουνίου 2014

Πληροφοριακό σύστημα παροχής νοσηλευτικής φροντίδας …


Βρισκόμαστε δυστυχώς συχνά σε νοσοκομείο λόγω εισαγωγής προσφιλούς πρόσωπου.

Φυσικά το νοσοκομείο, αν και πανεπιστημιακό στο μεγαλύτερο μέρος του, δεν διαθέτει συστήματα πληροφορικής για την παροχή των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών.

Κάποιες κλινικές τηρούν ιατρικούς φακέλους, αλλά μόνον για «ίδια χρήση» και απρόσιτους από άλλες ειδικότητες, κλινικές και τους ασθενείς.

Μπορεί κανείς να καταλάβει το κομφούζιο που προκαλείται από τις πολλές προφορικές εντολές και τις πολλές και στάνταρτ δικαιολογίες με επίκληση σχεδόν πάντοτε του φόρτου εργασίας και την «έλλειψη προσωπικού».

Το νοσηλευτικό έργο μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί και να αυξηθεί κατακόρυφα η ποιότητά του. Μπορεί επίσης εύκολα να αξιολογείται συστηματικά και ικανοποιητικά. Θα απαιτηθεί η αντιγραφή του κατάλληλου λογισμικού από μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα (πρώτη επιλογή) ή δημιουργία λογισμικού. Θα απαιτηθεί επίσης εξοπλισμός (εσωτερικό δίκτυο, οθόνες σταθμών, ταμπλέτες και έξυπνα κινητά) για τους νοσηλευτές, τους ιατρούς και τις κλίνες.

Μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να θεωρείται αυτονόητη για πανεπιστημιακές κλινικές τουλάχιστον! Και εύκολα οι εφαρμογές αυτές μπορούν να επεκταθούν σε όλες τις μονάδες του νοσοκομείου ή/και στα άλλα νοσοκομεία.

Αναρωτιόμαστε και πάλι αν κάποιος μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής ή και πάλι θα επικρατήσει (η μέχρι σήμερα λογική) του μην κάνετε τίποτε μέχρι να φτάσουμε στο απροχώρητο και τότε – πρώτα ο Θεός - βλέπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου