Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Εικόνα παραλυσίας στα δικαστήρια …

Εχουν χυθεί τόνοι μελάνης για να περιγράψουν την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη τα τελευταία είκοσι χρόνια και άλλοι τόσοι για να καταρτιστεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβάλει στην επιτάχυνση της απονομής της. Οι αργοί ρυθμοί εκδίκασης των υποθέσεων που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν στα όρια της αρνησιδικίας, έχουν εκθέσει πολλές φορές τη χώρα μας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
 
Από το 1997 μέχρι σήμερα η Ελλάδα μέτρα πάνω από 400 καταδίκες για υπερβολικές καθυστερήσεις, ενώ μεταξύ των 47 χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες πέντε θέσεις όσον αφορά τους αργούς ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14 Ιουνίου 2014).

Ελλάδα, η χώρα όπου το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να βρει λύσεις ή έστω να δανειστεί τις λύσεις που έχουν υιοθετήσει όλες οι προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η μόνη λογική απάντηση είναι ότι το σύστημα τρέφει τους στυλοβάτες του πλουσιοπάροχα και κανείς από όλους αυτούς και τους διαπλεκόμενους μαζί τους, δεν ενδιαφέρονται για λύσεις που θα τους κάνουν να αμείβονται στα επίπεδα των ευρωπαίων ομολόγων τους, αλλά και θα τους υποχρεώσει να είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι των αποφάσεών τους.

Εδώ θησαυρίζουν και επί πλέον είναι και ανεξέλεγκτοι και χωρίς αξιολόγηση. Γιατί λοιπόν να περιοριστούν οικειοθελώς στα λιγότερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου