Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η κρίση ευκαιρία για εθνική πολιτική φαρμάκου …

Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 21.09.2014, διατυπώνει τις απόψεις του σχετικά με τις τελευταίες ρυθμίσεις για τα φάρμακα ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ).
​​«… Είναι ξεκάθαρο – λέει -ότι κάθε κρίση σημαίνει το τέλος ενός οικονομικού και κοινωνικού κύκλου και την αρχή ενός άλλου. Η κρίση ελλειμμάτων, χρέους και αποβιομηχάνισης της ελληνικής οικονομίας είναι και μια ευκαιρία για γενναίες παρεμβάσεις. Και βέβαια, είναι η ευκαιρία για μία πιο ορθολογική πολιτική στο φάρμακο, μια εθνική πολιτική που θα συνδέει τις αναγκαίες φαρμακευτικές δαπάνες με τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής και την ανάπτυξη. 

Το 2009 -χρονιά που κορυφώθηκε το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης- ήταν η χρυσή ευκαιρία να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μία συνολική πολιτική για το φάρμακο …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , 21.09.2014).

Καλύτερα όμως να διαβάσει κανείς το άρθρο για να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα.

Λογικά αν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση και σοβαροί υπουργοί, έπρεπε αμέσως να παρουσιαστεί η επίσημη κυβερνητική πολιτική επί του θέματος και να δημοσιευτούν όλα τα στατιστικά στοιχεία προκειμένου να αντικρουστούν οι απόψεις του ΠΕΦ.

Φευ. Τσιμουδιά.

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει περίπτωση να υπήρξε απάντηση, γνωρίζοντας επί δεκάδες χρόνια τις προσφιλείς μεθόδους του κράτους και της διοίκησης.

Εμείς, ως πολίτες μπορούμε μόνο να κλαίμε και να αγανακτούμε για τις χαμένες ευκαιρίες και την πλήρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά των ηγετών μας.

Τύραννοι και μάλιστα αγράμματοι.

Ίδια συμπεριφορά φαίνεται να ακολουθεί και η περίφημη Τρόικα, που θα μας κάνει τελικά να πιστέψουμε ότι δεν ξέρουν τι κάνουν και μάλιστα ότι περιφρονούν έως θανάτου, τους νομιμόφρονες και σοβαρούς Έλληνες πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου