Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Παραμονή Αγίου Δημητρίου …

Αύριο γιορτάζω.

Το δώρο μου είναι Κρέας με Κυδώνια.
Φαγητό του Φθινοπώρου, τιμή στα φρούτα της εποχής και στον εξαιρετικό εκπρόσωπό τους τα κυδώνια.

Παίρνουμε κυδώνια Ωρωπού (εστέ γενναιόδωροι, τουλάχιστον 2 κιλά), τα τρίβουμε για να απομακρύνουμε το χνούδι τους και τα κόβουμε σε επιμήκεις φέτες, αφαιρώντας το σκληρό εσωτερικό τους.

Τσιγαρίζουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια και ένα περίπου κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι. Καλύπτουμε το κρέας με ζεστό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει (για μια ώρα περίπου, δοκιμάζοντάς το).

Σε μια άλλη πλατειά κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κυδώνια, ένα μασούρι κανέλλα και ένα φλιτζανάκι του καφέ περίπου ζάχαρη. Βάζουμε και το βρασμένο κρέας με το ζουμί του και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά . Βράζουμε για ώρα ακόμα περίπου δοκιμάζοντας τα κυδώνια ώσπου να μαλακώσουν και να δέσει κάπως η σάλτσα.

Σερβίρουμε ζεστό. Με Γιαννιώτικο ψωμί. Κερνάμε κόκκινο κρασί, ας πούμε μια Ραψάνη.

Προσφέρουμε ως επιδόρπιο σπιτικό παστοκύδωνο. 

Καλή όρεξη και του Χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου