Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


28 Οκτωβρίου 2014

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Δημόσια Κοινωνική Ευθύνη …

Οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα έχουν πλέον εμπεδώσει ότι πρέπει  να ασχοληθούν σοβαρά και την κοινωνική αποδοχή και το ενδιαφέρον που πρέπει να δείχνουν προς τους καταναλωτές και  τους πελάτες τους.

Η ΕΚΕ αποτελεί αξιόλογο εργαλείο συνεργασίας μεταξύ αυτών που δημιουργούν και προμηθεύουν και αυτών που καταναλώνουν, αλλά παράλληλα αγωνιούν για την υγεία τους, το περιβάλλον, τους πόρους που εξαντλούνται. Τα αποτελέσματα είναι καλά και καθημερινώς γίνονται καλύτερα (δείτε αν θέλετε http://www.csrhellas.gr/ και επικοινωνήστε μαζί τους στο diktio@csrhellas.gr).

Είναι λυπηρό γεγονός ότι ο δημόσιος τομέας απουσιάζει προκλητικά από αυτή την προσπάθεια. Και όλοι οι ηγέτες και οι εργαζόμενοι σε αυτόν περιφρονούν τους πολίτες και συμπεριφέρονται προς αυτούς ως κατακτητές, σατράπες και αφεντικά.

Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άρδην και χωρίς άλλη καθυστέρηση. Πρέπει  να δημιουργηθεί η Δημόσια Κοινωνική Ευθύνη (κατ΄ αναλογία) και να υπάρξει λογοδοσία, απολογισμός, καλές πρακτικές, επιδόσεις και αξιολόγηση από τους πολίτες, σε καθημερινή βάση.

 Χωρίς αναβολή και χωρίς επιφυλάξεις.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαπιστώσαμε διαβάζοντας την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 16ης Νοεμβρίου ότι εκδόθηκε τελικά το ISO 26000 για την Κοινωνική Ευθύνη. Η αντίστοιχη έκδοση στην αγγλική γλώσσα είναι διαθέσιμη από το 2010!.

    Διαβάστε το άρθρο αν θέλετε στο http://www.kathimerini.gr/792243/article/oikonomia/epixeirhseis/iso-26000-giati-h-koinwnikh-ey8ynh--einai-ypo8esh-olwn

    Οι Έλληνες πάντοτε πρωτοπορούν όπως φαίνεται.

    Με τον αραμπά.

    Περιμένουμε να δούμε πότε η ελληνική δημόσια διοίκηση θα ενημερωθεί και θα ασχοληθεί με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή